SKJULTE TALENTER: Alexander Stöckl, landslagssjef i hopp pleier å spille gitar for å koble av fra skihopp. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
SKJULTE TALENTER: Alexander Stöckl, landslagssjef i hopp pleier å spille gitar for å koble av fra skihopp. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Stöckl: – Håper ikke Østerrike vinner

Landslagssjef Alexander Stöckl har sett seg lei på dominansen til sine landsmenn i hoppuka.

OBERSTDORF (TV 2 Sporten): Rett fra ferie i hjemlandet Østerrike, mener den norske landslagssjefen at det er ødeleggende for hoppsporten at det bare er hans landsmenn som vinner i hoppuka. De fire siste årene har det vært en østerriker som har stått øverts på pallen.

– Jeg håper virkelig at noen andre vinner i år. Hvis en idrett blir forutsigbar, så blir det kjedelig, sier Stöckl til TV 2 Sporten.

Vil forbedre fjoråret
Anders Bardal har også denne sesongen vært den beste norske hopperen i verdenscupen. Men han føler ikke han er blant favorittene til å vinne de 61. hoppuka.

– Nei, jeg kom hit som favoritt i fjor. Da gikk det ikke så bra. Jeg føler meg mer som outsider i år. Men målet er å gjøre det bedre enn fjerdeplassen sammenlagt fra i fjor, sier Bardal til TV 2 Sporten.

Han og de andre lagkameratene på landslaget tjuvtrente i Schattenbergbakken i Oberstdorf rett før jul.

– Og det viste at det ikke bare er jeg som kan regnes med av de norske. Tom Hilde hoppet veldig bra. Det samme gjorde Anders Jakobsen, så jeg er ikke den eneste, sier Bardal.

Det største
Alexander Stöckl forteller at hoppuka hvert år er en av de største vintersportsbegivenhetene i de to arrangørlandene, Tyskland og Østerrike.

– Det er virkelig stort. Det er tradisjon. Og jeg vil si at å vinne hoppuka er større enn å vinne et VM. Det er åtte hopp som alle må være perfekte, så det er en meget stor prestasjon å greie det, mener landslagssjefen.

Les også: Schlierenzauer er hoppukefavoritten

Anders Bardal er ikke helt enig.

– For meg henger nok et VM-gull høyere. Men hoppmessig er det kanskje en større prestasjon å vinne hoppuka, foran et enkelt renn i et mesterskap, sier han.

Bare Anders Jakobsen i den norske troppen har vunnet før, men han har allerede lagt opp én gang etter det.

– Vi kan håpe på gode norske resultater, men jeg tror dette kan bli en hoppuke som domineres av Østerrike og Tyskland som har hoppet stabilt godt i årets sesong, avslutter Stöckl.