KASTET 100 METER: Rosie var bare på vei hjem fra jobb da tornadoen tok tak i bilen hennes og kastet de 100 meter bortover gaten.  (Foto: WKRG)
KASTET 100 METER: Rosie var bare på vei hjem fra jobb da tornadoen tok tak i bilen hennes og kastet de 100 meter bortover gaten. (Foto: WKRG)

Rosie og bilen ble tatt av tornado og kastet 100 meter

Det eneste som er verre enn å eie en bil som blir tatt av en tornado, er å sitte i førersetet når tornadoen kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er veldig heldig, sier Rosie Thompson etter å ha sluppet unna tornadoens herjinger med en knust arm og et kutt i hodet.

Hun satt i bilen sin på vei hjem fra jobb i Mobile, Alabama, første juledag da det begynte å blåse fryktelig. Med ett ble bilen hennes feid opp av tornadoen og slengt ned 100 meter unna. Hun har en knust arm og en flenge i hodet, men er ellers uskadd etter å ha overlevd en tur i den flygende bilen.

Landingen fanget på film

– Man tror ikke man skal oppleve noe slikt, men det gjorde jeg, forteller hun til CBS News.

LES OGSÅ: Her krasjer bilen i full fart mot kjøreretningen

Et overvåkningskamera utenfor butikken fanget den spektakulære landingen. Videoen viser bilen som deiser i bakken like ved noen andre parkerte bilder.

– Dette er slikt som du bare ser på film, sier hun.

LES OGSÅ: Tornadoer herjer i USA

Butikkpersonalet og kunder gjemte seg på kjølerommet, mens de ventet på at naturkreftene skulle roe seg ned utenfor.

– Det virket som en evighet

– Vi krøp sammen der inne og ventet på at uværet skulle dra igjen. Det varte bare i 10–15 sekunder, men det virket som en evighet, sier Josh Holman, en av de ansatte i butikken.

Bare tilfeldigheter gjorde at ikke flere ble skadd av det voldsomme uværet som herjet. Blant annet var flere butikker julestengt, noe som trolig gjorde at det gikk så bra som det gjorde.

Se overvåkingsvideoen øverst i saken.