Shebby Singh og Henning Berg
Shebby Singh og Henning Berg

Singh gir seg selv mer tid enn Berg fikk: – Det tar tid å bygge opp en klubb

Henning Berg fikk 57 dager. Shebby Singh gir seg selv år til å redde Blackburn.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blackburn / Bergen (TV 2 Sporten):

57 dager var det Henning Berg fikk på å snu Blackburns fall. Men etter bare en seier på ti kamper var det slutt for nordmannen.

Han fikk sparken, og Blackburns sportslige ansvarlige Shebby Singh mente at Berg hadde fått mer enn nok tid til å vise at han var rett mann til å lede Blackburn.

– Vi kan snakke om sjanser, men ti kamper er en lang, lang tid. Ti kamper er ti muligheter, sier Singh til TV 2 Sporten.

– Mirakler skjer ikke i fotball
Det er altså ikke snakk om kontinuitet når det gjelder managerjobben, men når det kommer til hans egen rolle i kaoset som råder i Blackburn, mener Singh at han må få tid.

– Jeg er her for å gjøre en konkret jobb. Jeg er her ikke for en kort periode. Det er mye som må gjøres i denne klubben. Det klubben har vært gjennom de to siste årene kan betegnes som å bygges opp på nytt fra grunnen, forklarer han.

– Noen vil hevde at den gjenoppbyggingen ikke har fungert?

– Du bygger ikke opp igjen på en dag eller to, på seks måneder. Det kan ta år å bygge klubben opp til det den var. Fansen er ikke de mest tålmodige, men mirakler skjer ikke i fotball, mener Singh.

Blackburns «Global Advisor» ber nå fansen om å stå bak klubbledelsens plan for å bygge Blackburn opp igjen.

– Vi er alle trist. Vi er alle skuffet. Jeg er lei meg for at ting ikke fungerte. Men hva gjør du? Gir du opp livet? Nei, du kjemper tilbake. Jeg er en fighter. Det er det jeg vil at fansen skal gjøre. Vi må stå sammen når vi bygger opp klubben, ber den tidligere landslagsspilleren for Malaysia.

Les også: Blackburn-leder: – Jeg tok avgjørelsen

– Kjedelig uten rykter
Blackburn valgte å sparke assistentmanager Eric Black og trenerne Iain Brunskill og Bobby Mimms. Det betyr at det haster å få noen på plass til å lede laget mot Barnsley på lørdag.

– Jeg vil ikke spekulere i noe. Vi må få satt sammen et nytt team, forhåpentligvis i nær fremtid, sier Singh.

Det ble allerede i forrige uke spekulert i at den tidligere Aston Villa-treneren Kevin MacDonald var på vei inn som Bergs assistent. Nå ryktes det at skotten blir mannen som erstatter Berg.

– Det vil alltid være rykter og spekulasjoner. Det er fotball. Uten rykter vil fotball være kjedelig, avfeier Singh.

MacDonald har ingen erfaring som manager. Det har heller ikke Judan Ali, som skal være ønsket av klubbens indiske eiere som en del av trenerapparatet. Men det passer ikke overens med klubbens ønske om en mer erfaren manager enn Berg.

– Det kommer an på hvordan du definerer erfaren, svarer Singh.