Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Slik det ligger an nå kommer et lavtrykk inn i Norskehavet mot helgen, som ser ut til å bli liggende over helgen, forteller meteorolog i Storm.no, Roar Inge Hansen, til tv2.no.

Selv om prognosene fortsatt er noe usikre tirsdag, melder Storm.no om grått og trist vær over hele Sør-Norge på nyttårsaften. Lavtrykket sørger også for temperaturer mellom null og fem plussgrader. Mildværet trekker også nordover.

– Også i nord får vi temperaturer rundt null grader. Så langt opp som i Troms og Finnmark ser det ut til å bli minusgrader mot nyttårsaften, sier Hansen.

Sjekk nyttårsværet der du er på Storm.no

Opphold i nord

Noe lettere vær blir det nord for Stad og Dovre og nordover.

– Lavtrykket ligger såpass langt mot sør, og da får vi som regel sørlig vind. Det betyr at det kan fort bli opphold og bra vær nord for Dovre, sier meteorologen.

– I Øst-Finnmark kan det bli noe nedbør igjen i form av snø, sier Hansen.

Vindforhold

Meteorologen forteller at det er vel så ofte mildt som kaldt på nyttårsaften, selv om mange kanskje forbinder feiringen med bitende kulde.

Når det gjelder vindforholdene ser det ut til oppskytingen av fyrverkeri kommer til å gå bra, og vinden roer seg mot den siste dagen i 2012.

– De mest utsatte områdene er Vestlandet, langs kysten opp mot Trønderlag og Nordland. Det kan det hende vinden kommer opp i sterk kuling. Ellers ser det rolig ut de fleste steder.

– Som det ser ut nå er det god sjans for at fyrverkeriet havner der det skal, og ikke vil blåse vekk, avslutter Hansen.