bergdolmo
bergdolmo

Bergdølmo takket nei til svensk klubb

Brage ønsket å hente Vålerengas André Bergdølmo til Superettan.

Oslo (TV 2 Sporten): Borlänge-klubben skal ha strukket seg langt i håp om å lokke 41-åringen til svensk fotball, men fikk til slutt nei.

Bergdølmo bekrefter at han avslo et tilbud om å bli hovedtrener i Superettan. Han ønsker ikke så fortelle hvilken, men etter det TV 2 Sporten får opplyst er klubben IK Brage.

– Jeg har takket nei til å bli hovedtrener i en spennende klubb i Superettan. Men i respekt for klubben og eventuelt andre treneralternativer vil jeg ikke bekrefte hvilken, sier Bergdølmo til TV 2 Sporten.

Brage endte på 10. plass på nest øverste nivå denne sesongen med tidligere Sandefjord-stopper Peter Magnusson, Niklas Sandberg, med en fortid i Stabæk og Haugesund, og bergenseren Mats Cato Moldskred i troppen.

Lokalavisen Bohusläningen skriver at Brages trenertrio Bo Wålemark, Örjan Glans og Jan-Åke Rosén ikke lenger fungerer som et team. Ifølge avisen skal Wålemark og Rosén ha røket uklar med Glans. Styret i klubben ba derfor de to førstnevnte holde seg unna lagets treninger i desember.

Bergdølmo, som har en fortid som spiller i LSK, Rosenborg, Ajax, Borussia Dortmund, FC København og Strømsgodset, ble i januar hentet fra LSK til erkerivalen Vålerenga. Han har fungert i rollen som toppspillerutvikler tett knyttet opp mot A-laget.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten med Vålerenga, forteller Bergdølmo.

Sunday Mirror skrev for to uker siden at 41-åringen var aktuell for en rolle i Henning Bergs trenerteam i Blackburn. Duoen jobbet en periode sammen i LSK.