Malaga (Foto: JOHN THYS/Afp)
Malaga (Foto: JOHN THYS/Afp)

Málaga utestengt fra europacupspill den kommende sesongen

Den spanske klubben blir straffet for økonomisk rot.

Den spanske klubben har gjort sakene sine meget bra på det sportslige planet denne sesongen og ble fredag trukket mot Porto i åttendedelsfinalen av Mesterligaen.

Nå ser det derimot ut til at Málaga-spillerne må nyte Mesterliga-oppholdet mens de kan. Den Qatar-eide spanske klubben er nemlig utestengt fra alle europeiske klubbturneringer den kommende sesongen.

Les også: – Malaga kan bli kastet ut av Mesterligaen

Klubben har ifølge Uefa slitt stort med økonomiske problemer hele sesongen, og skal ha utestående gjeld til egne ansatte, andre klubber og til skattemyndighetene. Klubben har tidligere blitt straffet ved å ikke få utbetalt premiepengene de skulle hatt for å delta i Mesterligaen. De har frem til 31. mars 2013 til å bevise at de innfrir Uefas krav. Dersom de ikke klarer det kan utestengelsen vare ennå lenger.

Málaga er ikke den eneste klubben som er utestengt. Også HNK Hajduk Split, NK Osijek, Rapid Bucuresti, Dinamo Bucuresti, FK Partizan, FK Vojvodina og FC Arsenal Kyiv og KKS Lech Poznan må nøye seg med hjemlig liga den neste sesongen.