Naturligvis er den rød - det som må være årets julegave! Her snakker vi ekte italiensk sportsbil - som en bergenser får av seg selv til jul. Nå blir det slutt på å ta bybanen!
Naturligvis er den rød - det som må være årets julegave! Her snakker vi ekte italiensk sportsbil - som en bergenser får av seg selv til jul. Nå blir det slutt på å ta bybanen!

Lamborghini Gallardo Spyder: Dette må være årets julegave

Bård fra Bergen slo virkelig på stortromma i år!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er det straks klart for å rive papiret av årets julegaver. Et nytt år går mot slutten – men et siste gavegilde står for tur.

Men der noen finner en "skolelaget" brødfjøl under juletreet, som jo kan være hyggelig nok naturligvis, er det andre som finner langt mer eksklusive ting.

En mann fra Bergen har for eksempel kjøpt en helt spesiell gave til seg selv – i form av en knallrød Lamborghini Gallardo cabriolet!

LES OGSÅ: Noen får denne millionbilen til jul!

Levering til jul

Bilen er en 2006 Gallardo Spyder, V10 og 520 hestekrefter, som kun har rullet 15.000 kilometer. 0–100 km/t er gjort på 4 sekunder blank. Eller sagt på en litt mer folkelig måte, denne bilen går som et børseskudd!

Lakken er en helt spesiell rødfarge, som det er svært få av.

Den nye eieren vil ikke oppgi fullt navn, men heter Bård til fornavn. Han er fra Bergen og har siklet på en slik bil lenge.

– I utgangspunktet var planen å kjøpe en Murcielago, men så kom vi over et godt kjøp på denne. Inspeksjonen viste at bilen var strøken både visuelt og teknisk, i tillegg kunne den leveres meget raskt. Nå slipper vi alt vi har i hendene for å få den hjem før julaften, forteller daglig leder ved Ferdinand Motor, Gunnar Birkenfeldt.

LES OGSÅ: Se hva Lars Petter fikk i gave

Skal brukes

Den italienske sportsbilen har firehjulstrekk – og tanken er ikke at den skal stå uvirksom i garasjen hele vinteren.

– Vi har lovet å ta en liten "vinterservice" og levere den på piggdekk, slik at den blir klart til Ferdinand Ice Festival 11.–13. januar på Vurrusjøen Iceway, forteller Ferdinand videre.

Skulle du oppdage en knallrød Gallardo Spyder på vinterdekk er det altså ingen som helst tvil: Da er Bård ute på tur!

LES OGSÅ: Hva gjør den nakne mannen i Mercedes-bagasjerommet?

Handlet raskt

– Det var kanskje ikke et impulskjøp dette, slik mange andre julegaver er?

– Nei, han har siklet på en bil av denne typen i lang tid. Prosessen har faktisk tatt omtrent ett år. Først var det Murcielago som sto øverst på ønskelista, men da denne Gallardoen dukket opp til en god pris før jul, var det bare å slå til.

LES OGSÅ: Her laster julenissen sleden sin – med Porsche!

Lei av bybanen

– Og Bård er vel gjerne en litt over middels bilinteressert bergenser han da?

– He, he, det er riktig. Nå går han bare og tripper mens han venter på å få på plass godbilen. Han er lei av å ta bybanen, så nå gleder han seg til å kjøre bil igjen.

– Ja, det bør jo være et greit bytte – bybanen mot en Lamborghini!

– Jada, men den blir jo ikke brukt så mye i vinter da. Det er nok aller mest når vårsola endelig kommer at denne bilen kommer til sin rett!

LES OGSÅ: Disse julegavene er gratis

Roadster-Gallardo-Red-003

Halvannen million kroner

Overgangen fra offentlig transport til hysterisk sportsbil har imidlertid sin pris.

Vi får ikke vite nøyaktig pris – men likevel kan vi trygt anslå at prisbildet på en 2006-modell som dette ligger rundt halvannen million kroner.

Ikke like realistisk for oss alle, med andre ord.

LES OGSÅ: Dette er en julegave fra norske politikere

Engelsk godbit

– Er det mange som handler dyre biler i julestria?

– Tja, vi har gått og ventet på at det skulle ta av i hele desember – for det har vanligvis vært den måneden vi har solgt flest biler. Men i år har det ikke skjedd. Men det skyldes nok at fokus internt hos oss har vært på nybilkonfiguratoren vår den siste tiden. Jeg venter riktignok svar på en Aston Martin Vantage – så vi får se hvordan det går.

Noen har altså helt andre gavebudsjetter enn folk flest. Vi andre får legge vår lit til Lotto-rekka. I år også.

PS: Etter at intervjuet var avsluttet tikker følgende melding inn fra Gunnar Sømåen Birkenfeldt: "Og DER ble det salg av Aston Martin Vantage også! Nå blirre jul!

LES OGSÅ: Kjøp bil for julegavepengene