kjendisåret 2013
kjendisåret 2013

Slik blir kjendisåret 2013

Prinsessebryllup, kongelig fødsel og Bieber-hysteri.

Et nytt år er her, og kjendiser og kongelige har allerede lagt store planer for 2013.

Tones hektiske år

Det ser virkelig ut til å bli Tone Damlis mest hektiske år så langt i karrieren. 12. januar starter hennes egen realityserie «Tone» på TV 2, og hun blir mer å se på skjermen de kommende månedene. Etter å ha plukket ut unge og håpefulle artister gjennom flere auditionrunder i «Idol» denne høsten, setter Tone igang med livesendinger som «Idol»-dommer på TV 2 til våren. Men Tone skal også selv i ilden. Den 9. februar deltar hun i den svenske «Melodifestivalen» i Gøteborg, i duett med Erik Segerstedt. Da spørs det om det blir mye tid til overs til bryllupsplanlegging. I august står Tone nemlig hvit brud da hun gifter seg med filmstjerne-forloveden Aksel Hennie.

tone-aksel (Foto: Ragnar Singsaas, © ps)
tone-aksel (Foto: Ragnar Singsaas, © ps)

– Vi har ikke sagt ja til noe vi ikke får tid til. Det blir masse- ja! Men det går greit, uttalte Tone Damli til «God kveld Norge» tidligere i høst.

Nytt Bieber-kaos

16. og 17. april inntar Justin Bieber Telenor Arena foran tusenvis av hylende fans. I slutten av mai i år satte den unge superstjernen Oslo på hodet da han holdt gratiskonsert på Operataket. Biler ble ramponert, jenter besvimte og ble skadet og politiet slet med å holde kontrollen over de hysteriske tilstandene rundt Bieber. Om det blir like kaotisk under Bieber-besøket i 2013 gjenstår å se, men fansen vil nok gjøre sitt for å få et glimt av sitt store idol.

bieber justin (Foto: JOHN ANGELILLO, © JA)
bieber justin (Foto: JOHN ANGELILLO, © JA)

Men Bieber er ikke den eneste megastjernen som returnerer til Norge neste år. Rihanna, som i juni opptrådte på «Kollen»-festivalen, holder konsert 25. juli på Telenor Arena i Oslo og på Koengen i Bergen 26. juli.

Kongelig fødsel

William og Kate venter barn, og hertuginnen føder trolig den kongelige babyen mot slutten av våren. Nyheten om graviditeten ble kjent da Kate ble innlagt på sykehus som følge av kvalme. Dette er en tilstand som er vanligere blant de som venter tvillinger, så kanskje blir det dobbel babylykke for oldemor Elizabeth og resten av den britiske kongefamilien til våren.

Endelig bryllup

Sveriges prinsesse Madeleine gifter seg med sin Chris O’Neill i Slottskyrkan i Stockholm i begynnelsen av juni. Til«God kveld Norge» forteller kongehusekspert Kjell Arne Totland at svenskene unner prinsesse Madeleine all lykke etter det vanskelige bruddet med Jonas Bergstrøm i 2010, som tok brått slutt etter Jonas angivelig skal ha vært utro med norske Tora Uppstrøm Berg.

madde_og_chrisoneill
madde_og_chrisoneill

– Jeg tror svenskene virkelig unner prinsesse Madeleine å ha funnet lykken igjen. Det er klart at tiden etter bruddet med Jonas Bergstrøm var både vond og vanskelig for Madde - selv om det var hun som brøt forlovelsen. Hun opplevde nok alle skriveriene om Jonas sitt utroskap som svært ydmykende - og hadde behov for å komme seg bort fra Sverige fra en tid.

Baby-boom

Flere norske kjendiser blir foreldre i 2013. Sigrid Bonde Tusvik blir mamma for første gang, mens hennes «Torsdag kveld fra Nydalen»-kollega John Brungot blir tobarnspappa. Fra før har han sønnen Bo (2) sammen med kona Marte Hovig. «Idol»-dommer Gunnar Greve blir også pappa for andre gang. Under forrige sesong av «Idol» fødte kona Helene Ree datteren Ronja Cecilie. Nå kan det nye barnet komme omtrent samtidig med neste års «Idol»-finale. Neste års MGP-programleder Erik Solbakken blir pappa for første gang. Artist- og skuespillerparet Hans Marius Hoff Mittet og Maria Haukaas Mittet blir også foreldre for første gang i 2013.

Kjendisbryllup

Neste års «Hver gang vi møtes»-deltager Marion Ravn og snowboard-kjæresten Andreas Ygre Wiig gifter seg. Jenny Skavlan står også hvit brud neste år, da hun gifter seg med forloveden Thomas «Fingern» Gullestad. Håndballparet Gro Hammerseng og Anja Edin gifter seg også neste år.

Les også: Slik skal Travle-Tone tilbringe jula