Froome
Froome

Team Sky velger Tour-kaptein etter Giroen

Men Chris Froome fastholder at han er mannen det skal satses på i Touren.

Sky-sjef Dave Brailsford har ennå ikke bestemt seg for om det skal kjøres for Bradley Wiggins eller Chris Froome i neste års Tour de France. Brailsford, som søndag ble kåret til årets trener i en BBC-kåring, sier at avgjørelsen blir tatt etter Giro d'Italia.

– For øyeblikket gir Chris Froome full gass mot Touren. Brad velger en annen rute, og så får vi se når vi kommer dit. Vi må se an hvilken form de er i. Beina vil stå for snakkingen, sier Brailsford til The Guardian.

Brailsford sier at det er naturlig å ha én leder i Tour de France. Som i år vil enten Wiggins eller Froome få rollen som joker.

– Vi vil jobbe gjennom året for å komme frem til den rette avgjørelsen. Den blir tatt etter Giro d'Italia, sier Brailsford.

Les også: Nå brygger det opp til bråk i Team Sky

Froome sikker på kapteinsrolle
Sky-sjefens ord lyder som musikk i ørene til Wiggins. Froome har et annet syn på situasjonen.

– Laget sier at de vil støtte meg i årets Tour de France. Det kommer direkte fra Dave. Du er vår mann for Touren, har jeg fått beskjed om. Jeg skal definitivt ikke til Giroen. Jeg følger et program som bygger opp til Touren, sier Froome.

Wiggins sier han vil jobbe for Froome dersom han får beskjed om det.

– Vi får se hvem som er i best form i juli, og Dave tar den avgjørelsen. Det kan bli Chris, og det kan bli meg. Uansett hvem det blir har vi et profesjonelt ansvar. Det kan hende at jeg må jobbe for Chris. På det tidspunktet kan jeg ha vunnet Giroen. Det avhenger av resultatet, sier Wiggins.

Les også: Kveldsetappe skal avslutte Tour de France

Wiggins vil ta «The Double»
Johan Kaggestad mener Team Sky må velge mellom Wiggins og Froome.

– Jeg mener at et lag ikke kan ha to kapteiner. De må bli enige om hvem de skal sykle for. Det gjorde de i fjor og det ga suksess, har Kaggestad tidligere uttalt.

Han tror ikke det er klokt å vente med kaptein-avgjørelsen til etter Giroen.

– Det må fattes en avgjørelse i saken raskt. Men man vet jo aldri om planene må endres på grunn av skader eller sykdom, sier Kaggestad.

Wiggins utelukker ikke at han vil gå for både Giroen og Touren. Forrige syklist som klarte bragden var Marco Pantani i 1998.

– Vi liker utfordringer som folk sier ikke kan bli gjort, sier Wiggins.