Myndighetene i den franske landsbyen Bugarach frykter totalt kaos mot slutten av denne uken. Ifølge enkelte nettsteder skal byen være det eneste stedet man er sikker på å unnslippe dommedag, som noen tror inntreffer når mayaenes langtellingskalender tar slutt ved vintersolverv.

På andre nettsteder hevdes det at Bugarachfjellet som landsbyen ligger ved foten av, rommer utenomjordiske som vil ta med seg mennesker i området når jorden går under.

LES OGSÅ: NASA avlyser dommedag

Soldater til byen

Hvor mange som faktisk tror på påstandene nettsidene omtaler er usikkert. Det kan være alt fra noen få hundre til titusenvis. Hvor mange av disse som tar turen til landsbyen og fjellet er også høyst usikkert. Nå har myndighetene satt en grense på hvor mange som får komme til byen, for det er begrenset plass i landsbyen som til vanlig har 200 innbyggere.

Skal du eller noen du kjenner reise til Bugarach eller andre spesielle steder i forbindelse med 21. desember?
- Kontakt oss på tips@tv2.no.

Ifølge den sørfranske regionavisen L'Indépendant vil nærmere hundre soldater ankomme landsbyen denne uken for å sikre sikkerheten til fastboende og tilreisende. Politiet vil også være mannsterkt på plass og sørge for trafikkavviklingen.

LES OGSÅ: Dommedagsprofet gjemmer seg for media

Landsbybesøkere får komme

Avisen melder at myndighetene har satt en grense på rundt 1500 personer som får besøke det avstengte området rundt landsbyen, noe som de regner med at tilsvarer rundt 500 biler.

De eneste som slipper unna denne grensen er landsbyboere og deres eventuelle besøkende.

Myndighetene sier de innfører begrensningene for å gjøre det mulig for dem som ønsker det å besøke området, men innenfor sikre rammer.

LES OGSÅ: Denne eldgamle mayategningen avlyser dommedag

Redningsmannskaper på plass

Militæret skal også ha mannskaper i bakhånd som kan trå til om det skulle bli nødvendig.

Selv om det er nedlagt forbud mot å gå i Bugarachfjellet i tiden rundt 21. desember, er myndighetene forberedt på at enkelte kan komme til å trosse det og mannskaper som er spesialisert på fjellredning skal være i beredskap.

Ridende politi vil også være på plass, siden man antar det vil være langt enklere å ta seg fram med hest enn med motoriserte kjøretøyer både på fjellet og i de trange gatene i landsbyen.

Adgangskontrollen rundt byen innføres fra onsdag.