Firehjulstrekk er en sjeldenhet i denne bilklassen. Sharan har få konkurrenter, men prisen gjør dessverre at ikke så mange har mulighet til å kjøpe den.
Firehjulstrekk er en sjeldenhet i denne bilklassen. Sharan har få konkurrenter, men prisen gjør dessverre at ikke så mange har mulighet til å kjøpe den.

Denne bilen var vi mest nysgjerrig på i 2012

Mest lest av alle biltestene på broom.no. Se hvilken bil det er:

Biltester er et av de viktigste stoffområdene her på broom.no. I løpet av et år tester vi et hundretall biler – alt fra de minste og billigste nybilene på markedet – og til rådyre drømmebiler.

Den mest leste biltesten på broom i 2012 plasserer seg egentlig midt mellom disse ytterpunktene.

Den er absolutt ikke liten eller billig – men for de fleste av oss er den vel heller ingen noen utpreget drømmebil.

Ingen storselger

Årets mest leste biltest er testen av flerbruksbilen Volkswagen Sharan med firehjulstrekk. Vi må innrømme at vi kanskje ble litt overrasket vi også, da den kom ut helt øverst på "mest lest"-lista.

Men det gjorde den altså – og til tross for at dette ikke akkurat er noen storselger.

Broom-redaktør Knut Skogstad skrev testen som ble publisert i februar i år – og han er selv midt i målgruppa for bilen:

Utrolig bra storfamiliebil

– Ja, dette er hva jeg vil kalle en realistisk drømmebil for de av oss som har små unger, trenger mye plass og gjerne vil ha god fremkommelighet. Sharan er en av ytterst få flerbruksbiler som tilbys med firehjulstrekk.

– Det var kaldt og mye snøvær i testuka, så jeg fikk virkelig utnyttet det som bor i bilen.

– Sharan har etter min mening et temmelig ordinært utseende, men under skallet skjuler det seg en utrolig bra storfamiliebil. Bare synd at det skal koste så mye, over 600.000 kroner er det ikke mange småbarnsfamilier som har mulighet til å bla opp for en nybil, sier Skogstad, som skriver dette i testkonklusjonen:

Anonym

Her kjøper du bil med fornuften, og i enkelte faser av livet er det vel nettopp det du skal gjøre. Har du tre unger eller mer, er dette rett og slett perfekt.

Da får du heller glemme at bilen er så anonym at knapt noen av de andre foreldrene i barnehagen kommer til å ha den ringeste mistanke om at du har brukt over 600.000 kroner på bil.

Plass til mye - og mest lest av alle biltestene på broom.no i 2012. Dette er VW Sharan 4Motion.
Plass til mye - og mest lest av alle biltestene på broom.no i 2012. Dette er VW Sharan 4Motion.

Klikk her for å lese hele Sharan-testen:

Mazda imponerte

Fornuften fortsetter også på andreplassen av "mest lest-lista" på tester. Der finner vi nemlig nykommeren Mazda CX-5.

Redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen testet den på vårparten, og lot seg – som veldig mange norske bilkjøpere – imponere.

Mye bil for pengene

CX-5 har blitt et solid comeback for Mazda i Norge, problemet til Mazda har bare vært at de har slitt med å få nok biler til landet.

CX-5 gir veldig mye bil for pengene og biter godt fra seg i en tøff klasse.

Vegard hadde for øvrig besøk av mamma Wenche under testperioden, og hun var heller ikke i tvil: Denne bilen ville hun ha! Slik oppsummerer Vegard CX-5:

Et kupp!

Mamma vet best. Det er bare å slå fast først som sist: Dette er et kupp! Størst plass, lavest pris i forhold til effekt og svært gunstig forbruk.

Hvis ikke denne støvsuger kompakt-SUV-markedet så skyldes det i alle fall ikke bilen!

Mazda CX-5 er en av årets kometer i bilbransjen og er et solid comeback for Mazda som har slitt i mange år.
Mazda CX-5 er en av årets kometer i bilbransjen og er et solid comeback for Mazda som har slitt i mange år.

Les hele testen av Mazda CX-5 her:

Hyundai innfridde

Hva så med tredjeplassen? Jo da, fornuften fortsetter! Der finner vi nemlig en annen bil som mange har kjøpt i år, nemlig Hyundai i40.

Interessen var stor på forhånd, og bilen innfridde så absolutt da den kom.

Sprekt design og veldig mye utstyr, til en hyggelig pris.

– Jøss så fin bil

Brooms bilekspert Benny Christensen vintertestet den, og vi publiserte testen helt i starten av februar.

– Jeg fikk sans for bilen med en gang. Hadde også en litt morsom opplevelse da jeg plukket opp min svært bilinteresserte kompis Olav, vi kjører blant annet rally sammen. "Jøss, så fin bil du har i dag, da" var det første han sa da han satte seg inn. Akkurat den kommentaren viser for meg at Hyundai virkelig har truffet noe med denne bilen, sier Benny, som konkluderer testen sin slik:

Bør prøvekjøres

Aldri før har det vært så mange gode familiebiler å velge mellom. Jeg nevner i fleng: Peugeot 508, Ford Mondeo, VW Passat, Opel Insignia, Toyota Avensis og Volvo V70 – bare for å ta med noen.

Hyundai viser med nye i40 at de både kan og vil markere seg blant disse sterke kandidatene. Jeg skal ikke påstå at i40 er det beste valget, men jeg tror at du – slik som Olav – vil bli svært overrasket over hva som har skjedd med Hyundai de siste årene. Og vurderer du ny familiebil bør du absolutt sette denne opp på listen over biler du skal prøvekjøre.

Tredje mest lest av alle biltestene på broom.no i 2012 - det er Hyundai i40. (Foto: Benny Christensen)
Tredje mest lest av alle biltestene på broom.no i 2012 - det er Hyundai i40. (Foto: Benny Christensen)

Klikk her for å lese hele testen av Hyundai i40