Johnny Jensen Kenneth Abrahamsen
Johnny Jensen Kenneth Abrahamsen

Dommertabbe snøt Nøtterøy for seieren: – Jeg blåser for tidlig

Verdens beste dommere la seg flat etter at de annullerte Johnny Jensens vinnermål mot Elverum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nøtterøy - Elverum 22-22:

20 sekunder før slutt utlignet Sigurdur Ari Stefansson til 22-22 for Elverum mot Nøtterøy.

Men hjemmelaget stormet i angrep og to sekunder før slutt fikk de frikast ute på siden.

Johnny Jensen dundret ballen i mål og trodde han hadde avgjort kampen, men dommer Kenneth Abrahamsen hadde blåst i fløyten for å vise ut en Elverum-spiller.

Se episoden i videovinduet øverst på siden.

Sint Jensen
Det fikk sinnene i kok hos hjemmelaget, og spesielt hos Jensen. Uten at det hjalp så mye.

– Du blir sint. Spesielt når du mister et poeng, sier Jensen.

På det neste forsøket skjøt Jensen ballen over mål og Nøtterøy måtte ta til takke med ett poeng.

– Normalt sett har det vært en del stygge taklinger i sånne situasjoner. Derfor var jeg veldig konsentrert om det. Selv om denne var langt ifra så stygg, så velger jeg å ta den. Og da har jeg allerede blåst i fløyten når han skyter. Slike går i mål i en av hundre tilfeller. Så på en måte så blåser jeg for tidlig i fløyten. Når en ser konsekvensen er at ballen går i mål, så blir det kjedelig, forklarer Abrahamsen til tv2.no.

Dømte EM-finale i januar
Abrahamsen og makker Arne Mikal Kristiansen er regnet som et av verdens beste dommerpar, og dømte EM-finalen mellom Danmark og Serbia tidligere i år. Denne gangen måtte de tåle hard kritikk fra Nøtterøy. Det gjorde de også etter semifinalen i cupen mellom Drammen og Elverum, da Leonel Ojala slaktet ned DHKs André Tønnesen i sluttminuttene - uten at de fikk det med seg.

– Kan de ikke følge med på det og likevel ta utvisningen etterpå? Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være annerledes der enn når vi spiller vanlig, sier Nøtterøy-trener Geir Erlandsen.

– Uten at det er noen unnskyldning, så var det en del kniving i kampen som gjorde at vi var mer observant på dette. Det var tendenser til litt stygge situasjoner underveis, forklarer Abrahamsen.

– Skulle ønske en aldri hadde blåst
Etter en prat i garderoben og en dusj hadde Jensen fått roet seg litt ned.

– Det er en kjedelig situasjon for oss og en kjedelig situasjon for dommerne. Men den unnskyldningen kjøper jeg ikke. Du kan ikke følge med på forsvar. Du må følge med på ball, sier han.

Før kampen ville Nøtterøy vært strålende fornøyd med ett poeng. Men etter den avslutningen på kampen så innrømmer Erlandsen at han føler seg snytt.

– Det er menneskelig å gjøre feil. Jeg skjønner det. Men det hjelper så lite, sier han oppgitt.

Abrahamsen skjønner Nøtterøys reaksjon.

– I ettertid så skulle en ønske en aldri hadde blåst, og at Nøtterøy hadde vunnet kampen med ett mål, sier toppdommeren.