Anja Edin sier at det hadde vært kult å spille landslagshåndball med samboer Gro Hammerseng. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Anja Edin sier at det hadde vært kult å spille landslagshåndball med samboer Gro Hammerseng. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

EM-finalen kan ha vært Anja Edins siste landskamp

Men Edin sier det ville vært kult å få spille med samboeren på landslaget.

Beograd (TV 2 Sporten): Under EM har Anja Edin blitt en publikums-yndling. Men etter det dramatiske finale-tapet mot Montenegro, er det usikkert om norske håndball-venner får mer glede av playmakeren. Å være mamma til lille Mio, foredragsholder og Larvik-spiller gjør at landslaget kanskje blir nedprioritert neste år.

– Det vet jeg ikke. Jeg har jo en familiesituasjon, over nyttår må jeg snakke med både Gro og Thorir, sier Edin til tv2.no.

– Kult
For Gro Hammerseng (32) tok permisjon fra all håndball da hun ble gravid med Mio, i høst gjorde hun comeback for Larvik, men var aldri aktuell for en landslags-retur og EM. Nå gjenstår det å se om noen av foreldrene til Mio får flere landskamper.

– Vi tar den avgjørelsen sammen, sier Edin.

– Kanskje dere spiller på landslaget sammen?

– Ja, det hadde vært kult det, VM neste år. Du får høre med Gro.

– Det må jo være første foreldrepar som spiller landskamp sammen?

– Haha. Ja, det hadde vært kult, smiler Edin.

Les også: Anja Edin kåret til EMs mest verdifulle spiller
Les ogås: EMs toppscorer i ekstase etter gullet: – Vi har dyttet Norge ned fra tronen

– Gøy å få være med på
Tidligere i uken avslørte Hammerseng at hun kunne tenke seg å få flere barn med Edin, og at de gifter seg neste år. 32-åringen vurderer riktignok å legge opp før baby nummer to kommer til verden. Hammerseng planla i hvert fall ikke spill for Norge med det aller første:

– He-he, nei jeg synes jeg har nok å gjøre. Larvik og lille Mio tar mye av tiden min, så jeg tenker ikke på det. I tillegg må Mio allerede være mye hos barnevakten siden vi trener sammen i Larvik, så det holder, det, sa Hammerseng da.

Les også: Gro Hammerseng utelukker ikke flere barn med Anja Edin

Edins samboer og Mio satt på tribunen under semifinalen og finalen i Serbia. Der fikk de se det tredje familiemedlemmet som toneangivende i det norske laget. De jublet nok også da Edin fikk prisen som EMs mest verdifulle spiller av det europeiske håndballforbundet.

29 år gamle Edin sier hun har storkost seg under mesterskapet. Dette var hennes andre mesterskap, hun var på bronse-laget i Kina-VM i 2009.

– Med en gang finalen var over, var jeg litt skuffet. Men for meg, å få sølv i EM, det er stort. Å få den prisen var også veldig hyggelig. Disse ukene har vært veldig gøy å få lov til å være med på, sier Edin.