FÅR DOMMEN: Mandag er det domsavsigelse i Sør Gudbrandsbal tingrett. For Rune Øygard venter det frifinnelse eller to års fengsel. (Foto: Scanpix)
FÅR DOMMEN: Mandag er det domsavsigelse i Sør Gudbrandsbal tingrett. For Rune Øygard venter det frifinnelse eller to års fengsel. (Foto: Scanpix)

Øygard trekker seg dersom han blir dømt

Hva den overgrepstiltalte Vågå-ordføreren gjør om han blir frifunnet, skal ikke være avklart.

Mandag får Vågå-ordfører Rune Øygard vite om Sør-Gudbrandsdal tingrett finner ham skyldig i overgrep med en nå 17 år gammel jente, eller om retten tror på hans forklaring.

Rune Øygard vil trekke seg som ordfører i Vågå dersom han blir dømt for overgrep i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag.

Dette vil skje til tross for at en eventuell dom vil bli anket, får TV 2 bekreftet fra sikkert hold. Hva han gjør om han blir frifunnet, skal ikke være avklart.

– Venter på dommen

Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen vil ikke kommentere disse opplysningene, men sier at Øygard har forberedt seg på flere mulige utfall.

– Han venter på dommen og er selvfølgelig spent. Han har håp om at det skal det utfallet som han hele tiden har ønsket, utifra at han har hevdet at han er uskyldig, sier Mette Yvonne Larsen til TV 2.

Reidun, som er kona til Øygard, vil stå last og brast med sin mann, uansett utfall i tingretten, forteller Mette Yvonne Larsen.

– Vil ikke intervjues

– Jeg tror ikke man skal forklare den menneskelige psyke på annen måte enn å si at mange har vel opplevd vanskeligheter i livet sitt. Det gjør kanskje at man heller kommer nærmere hverandre enn det motsatte, sier Larsen om hvordan hun har oppfattet situasjonen.

Reidun Øygard har vært hans viktigste vitne, og ga ham langt på vei alibi for det mest alvorlige overgrepet i tiltalen. Dette overgrepet skal ha skjedd på en hytte på Vestlandet da jenta var 13 år gammel.

Rune Øygard har bestemt seg for at han ikke vil gi intervju til media etter at dommen er falt mandag, forteller Mette Yvonne Larsen til TV 2.

– Han er ikke innstilt på noe intervju etter at dommen har falt. Han vil bruke litt tid med meg og sin familie før han eventuelt gir noen intervjuer, sier hun søndag kveld.

LES OGSÅ: Øygard sier trolig fra seg lønnen