MEST VERDIFULLE SPILLER: Anja Edin har levert varene for Norge i EM. Prestasjonene til Larvik spilleren har blitt belønnet med prisen som EMs mest verdifulle spiller. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
MEST VERDIFULLE SPILLER: Anja Edin har levert varene for Norge i EM. Prestasjonene til Larvik spilleren har blitt belønnet med prisen som EMs mest verdifulle spiller. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Anja Edin kåret til EMs mest verdifulle spiller

Sjekk hvilke spillere som får plass på EMs «All Star»-lag.

EM-sluttspillet i Serbia går inn i sin siste dag søndag. Norge har dominert stort i mesterskapet og kan vinne sitt femte strake EM-gull med seier over Montenegro i finalen.

Før søndagens kamper offentliggjorde Det europeiske håndballforbundet (EHF) listen over spillerne de har kåret til de beste i mesterskapet. To norske spillere får plass på drømmelaget, mens Anja Edin får den prestisjefulle prisen som EMs mest verdifulle spiller. Larvik-spilleren har scoret 30 mål for Norge før finalen, og har vært en viktig spiller i kamper der Norge har slitt med å få det til å fungere.

Blant annet i kampene mot Frankrike og Ungarn var Edin en viktig katalysator for det norske angrepet, både med scoringer og lekre pasninger.

Mellom stengene er Katrine Lunde Haraldsen selvskreven på drømmelaget. Györ-spilleren har vært enorm for Norge i mesterskapet og er noe av grunnen til at våre beste jenter har feiet gulvet med motstanderne. Lagvenninnen i ungarsk klubbhåndball, Heidi Løke, er kåret til EMs beste linjespiller.

– Ingen over, ingen ved siden. Offensiv er hun ustoppelig og hun har blitt enda bedre defensivt. Hun har bommet litt foran mål her nede, men jeg synes hun har fått brutal behandling, så det spiller nok inn. Løke vender til høyre, eller venstre og kan skyte med begge armer. Et konstant uromoment. Jeg mener hun er verdens beste i sin posisjon, sa Frode Scheie om Heidi Løke da han tok ut sitt drømmelag.

– Fordi hun er best og vinner titler. Det har hun vist gjennom en årrekke. I dette mesterskapet har hun vært god helt fra start og vært EMs suverent beste keeper, sa Scheie om Lunde Haraldsen.

Les også: Dette er Frode Scheies drømmelag i EM
Les også: Her er håndball-EMs ti største talenter

Norges finalemotstander Montenegro har fått to spillere på drømmelaget, samtidig som Katarina Bulatovic ser ut til å bli mesterskapets toppscorer.

Her er EHFs kåringer:
Beste målvakt: Katrine Lunde Haraldsen (Norge)
Beste venstre kantspiller: Polina Kuznetcova (Russland)
Beste venstreback: Sanja Damnjanovic (Serbia)
Beste playmaker: Andrea Lekic (Serbia)
Beste linjespiller: Heidi Løke (Norge)
Beste høyreback: Katarina Bulatovic (Montenegro)
Beste høyre kantspiller: Jovanka Radicevic (Montenegro)

Toppscorer: Katarina Bulatovic (Montenegro - 48 mål)*
Beste forsvarsspiller: Anja Althaus (Tyskland)
EMs mest verdifulle spiller: Anja Edin (Norge)

Kampen om toppscorertittelen blir ikke avgjort før etter søndagens finale, men det skal mye til for Linn Jørum Sulland å hente inn forspranget Bulatovic har skaffet seg.

Les også: Linn Jørum Sulland bryr seg ikke om toppscorer-tittel

Hva mener du om EHFs kåringer? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!