Solbakken kaptein
Solbakken kaptein

Solbakkens kaptein: – Det har vært noen turbulente måneder

Men vi står samlet bak manageren, sier Karl Henry, og avviser spekulasjonene om opprør mot Ståle Solbakken.

Wolverhampton (TV 2 Sporten) Wolverhampton-skuta ser ut til å foreløpig ha kommet på rett kjøl igjen med to strake seire, etter en periode på ni kamper uten gevinst.

Dermed har Ståle Solbakken skaffet seg litt arbeidsro.

– Blåst ut av proposjoner
I nedgangstider blåser det gjerne storm i kastene, og etter det sure 0-1-tapet hjemme mot Millwall for drøyt to uker siden, skal spillerne i følge lokalavisa Express & Star ha stilt spørsmålstegn ved flere av nordmannens taktiske disposisjoner. Deriblant bruken av soneforsvar og at Bakary Sako ikke blir byttet ut i kamper han åpenbart blir sliten.

– Det var tull og tøys, sier Wolves-kaptein Karl Henry til TV 2 Sporten.

Vi møter han og fire lagkamerater på et lokalt sykehus i Wolverhampton, hvor de deler ut julegaver til sengeliggende barn - en juletradisjon blant klubbene i England.

– Vi har videomøter etter alle kamper hvor vi analyserer og diskuterer hva som skjedde, og jeg mener lokalavisa bommet fullstendig med sitt oppslag, sier Henry.

Han får støtte av den irske landslagsspissen Kevin Doyle.

– Det ble blåst helt ut av proporsjoner. Når vi vinner kamper ser vi på ting ting og snakker om kampen, det gjør vi også når vi taper, sier Doyle.

– Men når det går dårlig er alle interessert i historier, følger han opp.

Les også:Fengselsfuglens forferdelige selvmål sikret Solbakken-seier
Les også:Skadekrise tvinger Solbakken til å tenke nytt

Står på sitt
Det var Tim Nash i Express & Star som skrev artikkelen. Han er den reporteren som følger Wolverhampton tettest, og han står på sitt.

– Jeg mener bestemt at det var misnøye med både soneforsvaret og at Sako, som helt åpenbart sliter med å holde i 90 minutter, ikke blir byttet ut i andreomganger. Solbakken mener han er for viktig for det offensive spillet, sier Nash.

Han tror Solbakken har skaffet seg et pusterom etter seirene over Bristol City og Birmingham, og at posisjonen hans som manager ikke er truet.

– Julekampene blir viktige, men det er ingen krise. Wolves er ingen klubb hvor managere sparkes over en lav sko, og de vil gi han tid, mener Nash.

– Begynner å forstå Solbakkens ideer
Karl Henry mener Wolves bare vil bli bedre.

– Det har vært et par turbulente og vanskelige måneder. Ståle har kommet inn med nye ideer og det har tatt tid å venne seg til dem. Men nå spiller vi bedre fotball enn vi gjorde, og forhåentligvis vil det vare, sier kapteinen.

– Når vi spiller bra, spiller vi veldig bra, men når vi er dårlige er vi veldig dårlige. Det ser ikke ut til å være noen mellomting, sier Doyle, som står med fem seriemål i år.

– Hvorfor er det slik?

– Jeg vet ikke, sier han lattermildt. Det er frustrerende for oss, fansen og det er helt sikkert frustrerende for manageren også.

Fortsatt skadeplaget
Før bortemøtet med ligatreer Middlesborough lørdag mangler Ulvene fremdeles Abdourazak Boukari, som vil være ute trolig i minst to måneder til. Det er et tilbakeslag for togoleseren, og dermed enda et slag i trynet på Solbakken, som har slitt veldig med skader på midtbanespillerne denne sesongen.

David Edwards, Slawomir Peszko, Stephen Hunt, Tongo Doumbia og Jamie O´Hara har alle vært ute med kortere eller lengre avbrekk.

O´Hara spilte i det minste sine første 45 minutter på ni måneder i en treningskamp mot Wigan tirsdag, mens Doumbia er tilbake på banen etter å ha blitt hvilt i to uker.