MED PÅ ÅRETS LAG: Frode Scheie har plukket ut sitt beste EM-lag. Sjekk hvilke spillere som får plass her!
MED PÅ ÅRETS LAG: Frode Scheie har plukket ut sitt beste EM-lag. Sjekk hvilke spillere som får plass her!

Tre norske spillere på Frode Scheies drømmelag i EM

Sjekk hele laget her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beograd (TV 2 Sporten): EM nærmer seg slutten, men ennå gjenstår de viktigste kampene når semifinalene og finalen avvikles lørdag og søndag.

Frode Scheie har fulgt mesterskapet meget tett som ekspert for TV 2. Vi har fått ham til å plukke ut de syv spillerne som har imponert ham mest, og satt de sammen til en start-syver som ser meget sterk ut.

Er du enig med Frode Scheie? Eller er det noen du savner? Kom med din mening i kommentarfeltet nederst på siden!

KEEPER:
Katrine Lunde Haraldsen (32), Norge og Györ.

– Fordi hun er best og vinner titler. Det har hun vist gjennom en årrekke. I dette mesterskapet har hun vært god helt fra start og vært EMs suverent beste keeper.

Katrine Lunde Haraldsen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

HØYREKANT:
Carmen Martin Berenguer (24), Spania og Krim Mercator.

– Martin er utrolig god. En måltyv og lager mål helt på egenhånd. Hun er rask og spenstig, og har stått frem hos dette spanske laget.

Carmen Martin Berenguer. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

HØYREBACK:
Linn Jørum Sulland (28), Norge og Larvik.

– Etter at hun kom inn som reserve i semifinalen i 2010 har hun vært en viktig brikke i det norske landslaget. Skuddene hennes er gull verdt. Hun spiller også fri sine medspillere, og er vår skytter nummer én. Hun er høyt på toppscorer-listen i mesterskapet og har en treffprosent på nesten 60. Det er solide tall for en bakspiller.

Linn Jørum Sulland. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

MIDTBACK OG PLAYMAKER:
Anita Görbicz (29), Ungarn og Györ.

– En eksepsjonelt god spiller, og er nok en av de viktigste grunnene til at Ungarn har kommet så langt som de har gjort. Hun har et håndledd av en annen verden, å se hvordan hun vrir og vender skudd er helt vidunderlig. Hun er Ungarns store stjerne og et idol i hjemlandet, men Görbicz tåler det presset.

Anita Görbicz. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

VENSTREBACK:
Ljudmila Postnova (28), Russland og Zvezda Zvenigorod.

– Her har det ikke vært så enkelt å ta ut en spiller. Jeg synes mange venstrebacker har vært ujevne gjennom mesterskapet. Postnova har fått spille mye denne gangen, og jeg synes hun har vært god for dette laget, i hvert fall det jeg har sett. Postnova er komplett og en av verdens beste spillere i mine øyne.

Ludmila Postnova og Jelena Dimitrijeva - Russland (Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP)

VENSTREKANT:
Svetlana Ognjenovic (31), Serbia og Metz.

– Hun har vært et hyggelig møte. Alltid full av energi og teknisk strålende. Hun har også spenst og hurtighet, og har vært flink til å drive laget fremover. En sterk faktor til at Serbia har tatt seg til semifinalen.

Serbias Svetlana Ognjenovic under EM-kampen mot Danmark. (Foto: Marko Drobnjakovic/Ap)

STREK:
Heidi Løke (30), Norge og Györ.

– Ingen over, ingen ved siden. Offensiv er hun ustoppelig og hun har blitt enda bedre defensivt. Hun har bommet litt foran mål her nede, men jeg synes hun har fått brutal behandling, så det spiller nok inn. Løke vender til høyre, eller venstre og kan skyte med begge armer. Et konstant uromoment. Jeg mener hun er verdens beste i sin posisjon.

Heidi Løke. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)