– Vi har døpt 22.desember «den store bulkedagen», sier kommunikasjonrådgiver i Tryg forsikring Arne Einar Brun til tv2.no.

Julestria er ikke en spesielt hektisk tid for forsikringsbransjen, men bak rattet kløner vi det til på spesielle dager i desember hvert år. i 2011 ble det gjennomsnittlig meldt om 954 skader på norske veier. I desember samme året ble det meldt inn 1360 skademeldinger til forsikringsselskaper.

Stresser

Tall fra Finansnæringens fellesorganisasjon (FNO) viser blant annet at mens vi 18.desember i fjor kolliderte 730 ganger, mer enn doblet tallet seg til 1482 dagen etter, den 19.desember.

Og bitte lille julaften er blant dagene vi altså kræsjer mest i desember, med hele 1791 innmeldte skader.

– Det er spesielt i desember, når stressnivået er på det høyeste. Vi bulker rett og slett jula inn, forteller Brun.

På Storm.no kan du lese ALT om juletrafikken!

Falske

I jula er vi kanskje litt ekstra hyggelige med hverandre, men vær ikke naiv advarer forsikringsselskaper.

– Det har faktisk blitt et stort problem når vi kolliderer med en annen, og det skal fordeles skyld. Folk er som regel ærlige på stedet, men endrer forklaringen senere, avslører Brun i Tryg forsikring.

LES OGSÅ: Hjem til jul? Flere fjelloverganger kan bli stengt søndag

Det har ifølge forsikringsselskapet gått så langt at man nærmest må vente seg at en skyldig bilist i en kollisjon, prøver seg på en frekkis.

– Folk kommer kanskje hjem til partneren sin, får tenkt seg om og skjønner at det kommer til å koste mye penger. Det ender ofte med at en som i utgangspunktet ikke var skyldig, må være med å dele på regningen, forteller Brun.