LEI: Chris Froome er lei av å taue på Bradley Wiggins. Nå vil han bli kaptein selv. (Foto: JOEL SAGET/Afp)
LEI: Chris Froome er lei av å taue på Bradley Wiggins. Nå vil han bli kaptein selv. (Foto: JOEL SAGET/Afp)

Nå brygger det opp til bråk i Team Sky

Det er ikke sikkert Chris Froome får være kaptein alene i Tour de France neste år likevel. - Ikke gunstig, sier Johan Kaggestad.

Torsdag sa årets Tour de France-vinner Bradley Wiggins i et intervju med BBC radio at han har planer om å forsvare sin tittel neste år.

Det kan nok ha fått lagkamerat Chris Froome til å sette morgenteen i halsen.

Tidligere i høst har signalene vært at Wiggins ville gå for Giro d'Italia, mens Froome skulle få støtte til å vinne Touren. TdF-løypen 2013 passer i utgangspunktet bedre for Froome og han viste i år at han var hakket hvassere enn temposterke Wiggins i fjellene. Neste år er det færre tempokilometere.

Jeg kommer nok til å forsøke å vinne Tour de France på nytt.

- Jeg kommer nok til å forsøke å vinne Tour de France på nytt. Så jeg vet ikke, kanskje vi kommer til å ha to kapteiner. Det er mest sannsynlig, tror jeg. Hvordan det vil fungere med laget vet jeg ikke. Det er mer Daves (Brailsford, teamsjef, journ.anm.) problem, sa Wiggins, som også lovet å holde seg til taktikken laget bestemmer, til BBC.

Les også: Neste år skal Froome få skinne i Tour de France

Den uttalelsen får TV 2s sykkelkommentator Johan Kaggestad til å reagere.

- Jeg mener at et lag ikke kan ha to kapteiner. De må bli enige om hvem de skal sykle for. Det gjorde de i fjor og det ga suksess, sier Kaggestad og fortsetter:

- Det er heller ikke bare Brailsfords problem. Det vil bli alle tres problem. Hva vil dette gjøre med tankene og motivasjonen til rytterne? spør han.

Chris Froome (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Chris Froome (Foto: Pete Goding/Pa Photos)

Den mektige Sky-sjefen Dave Brailsford får nok mye å snakke om på bakrommet på lagets pågående treningsleir på Mallorca. I slutten av november sa han dette om situasjonen:

- Giro d'Italia ser ut til å være et bra mål for Bradley neste år. Det gjør at Froome kan fokusere på Tour de France.

Kan bli en ødeleggende krangel
Når Sky nå får slike motstridende uttalelser fra lagets store sammenlagtkanoner, slår det sprekker i den velpolerte fasaden til laget som holdt årets Tour de France i et jerngrep. En eventuell indre splid kan nå gjøre mer skade enn hva konkurrentene kan.

- Gnisninger i laget kan påvirke humøret og viljen til å kjempe sammen mot et felles mål. Det kan også bli klikkdannelser, advarer Johan Kaggestad.

Les også: Froome vil bli kaptein: – Jeg vet jeg kan vinne Touren i år

Han mener at Froome nok er den beste å satse på for Sky i neste års Tour. Vel og merke om Froome får en optimal oppladning.

Bradley Wiggins (Foto: Christophe Ena/Ap)
Bradley Wiggins (Foto: Christophe Ena/Ap)

- Det må fattes en avgjørelse i saken raskt. Men man vet jo aldri om planene må endres på grunn av skader eller sykdom.

- Og midt oppi dette skal Edvald Boasson Hagen sykle uforstyrret?

- ja. Og det tror jeg han vil gjøre. Jeg har ikke møtt noen andre idrettsutøvere som virker å være så uberørt av ytre påvirkning som ham. Edvald vil tenke «Jaja» og gjøre jobben sin. Han får sine sjanser uansett.