ÅRETS NORDMANN:Bjønnulv Evenrud er kåret til Årets Nordmann av magasinet Ny Tid, for sitt engasjement for romfolket. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
ÅRETS NORDMANN:Bjønnulv Evenrud er kåret til Årets Nordmann av magasinet Ny Tid, for sitt engasjement for romfolket. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Romfolk-forkjemper kåret til Årets Nordmann

Bjønnulv Evenrud er kåret til Årets Nordmann av magasinet Ny Tid. Gjennom sitt arbeid for romfolket står han for humanistiske, inkluderende og utadvendte verdier, mener juryen.

Den 42-årige lederen for foreningen Folk er Folk mottok prisen under et arrangement i Oslo torsdag.

– Når jeg ser hva slags pris dette er, så er jeg kanskje ikke så overrasket lenger. Men jeg setter veldig pris på det og er stolt over å få den, sier Evenrud til TV 2.

LES OGSÅ: Anmelder politiet for å ikke hjelpe romfolk i 20 minusgrader

«Motkraft i samfunnsdebatten»

«Midt i en opphetet debatt har denne norskfødte mannen stått opp for romfolkets integritet og menneskeverd. Han har brukt sin tid på å være en motkraft i samfunnsdebatten. Gjennom etableringen av organisasjonen og gateavisa «Folk er Folk» har han også vist at engasjementet ikke bare handler om overfladisk eller passiv økonomisk støtte. Målet har vært å skape en bærekraftig institusjon for varig selvhjelp for romfolk. Et av målene er at romfolk skal få delta i det norske arbeidslivet.», heter det i juryens begrunnelse.

Her får Evenrud beskjeden:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

685184

– I år var det én person som utpekte seg, som har satt dagsorden og som har tatt opp en viktig sak, og våget å ta debatten om romfolket i norsk og europeisk sammenheng, sier Dag Herbjørnsrud, ansvarlig redaktør i Ny Tid om Evenrud.

LES OGSÅ: Romfolk føler seg trakassert - søker tilflukt ved kirke

(TV2 / NTB)