PÅ ARENA: Davy Wathne blir programleder i langrenns  og skiskytingsstudio på arena under OL i Sotsji.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
PÅ ARENA: Davy Wathne blir programleder i langrenns og skiskytingsstudio på arena under OL i Sotsji. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Davy Wathne skriver Brann-bok

Bidrar til bokserie om norske Tippeliga-lag – men kun hvis folket vil ha dem.

Det er Falck Forlag AS som står bak prosjektet hvor samtlige Tippeliga-klubber neste sesong vil få en egen bok forfattet av personer tett på klubben.

I alt har 16 forfattere, fans, journalister, fotballspillere og spesielt interesserte har fått i oppgave om å skrive hver sin bok om sin Tippeliga-klubb. Også TV 2-reporter Morten Stokstad bidrar til serien, som forfatter for boken om Lillestrøm.

Overfor tv2.no bekrefter Davy Wathne at han allerede har sluttført sitt 140 sider lange bidrag til serien.

Ifølge Wathne har han fått frie tøyler til å fortelle om sitt forhold til klubben, et forhold som strekker seg tilbake til tiden som ballgutt – lenge før Roald Kniksen Jensen mønstret i den røde drakten i Idrettsveien.

– Noen hyller en enkeltspiller, noen tar for seg de siste 20 årene av klubbens historie. Andre inviterer oss inn i garderoben og forteller hva spillerne egentlig prater om når de har vunnet eller tapt. Alle skriver med klubbtrøya på og gjør det med kjærlighet til laget i sitt hjerte, skriver forlaget i pressemeldingen.

Ifølge Falck Forlag er det imidlertid ennå ikke sikkert at bøkene blir produsert eller skrevet.

Prosjektet er bygget opp rundt modellen crowdfunding, en ny forretningsmodell som gjør at det kun dukker opp bøker dersom nok investorer bidrar.

På nettstedet newjelly.com vil det dukke opp 16 forskjellige prosjekter, ett for hver klubb. Ifølge pressemeldingen er målet at alle bøkene skal bli en realitet ved sesongstart 2013. For at det skal skje, må minst 300 personer ha støttet sin klubbs bok.

Bøkene skal skrives av følgende storheter og blodfans:
Aalesund Geir Ove Eikrem/Stormen
Brann Davy Wathne
Haugesund Øystein Eide
Hønefoss Frode Lafton
Lillestrøm Morten Stokstad
Molde Bernt Hulsker
Odd Grenland De anonyme ”Dagbokfolka”
Rosenborg Thomas Myren
Sandnes Ulf Thore Bauge/Gaukereiret
Sogndal Erlend Husabø
Sarpsborg08 Klubben Sarpsborg08
Start Fredrik Strømstad
Strømsgodset Håvard Lilleheie/Aleksander Aas
Tromsø Egon Holstad
Viking Aslak Sira Myhre
Vålerenga Mats Ulshagen