gaaseslakt_680
gaaseslakt_680

Denne straffen fikk Farmen-guttene for gåseslakten

Forklaringen får du endelig i en video du ikke så på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke på «Farmen» så vi at Knut, Endre og Joar stakk av med den ene gåsa, og slaktet og spiste den alene.

Etterpå nektet de for å ha gjort det – selv om Jon så guttene løpe ned mot Begna med gåsa under armen.

Flere seere har reagert på at guttene ikke fikk en straff for dette opptrinnet.

«Lurer på hvorfor de tre guttene ikke fikk noen konsekvenser etter at de tok og spiste opp gåsen. De hadde jo ikke lov å slakte uten å kontakte mentor», skriver en av brukerne på Facebook-sidene til «Farmen».

Sannheten er at deltakerne faktisk ble straffet for det, men at klippet ikke ble vist på TV.

Se straffen for gåseslakten øverst!

Les også: Ingvild etter gåseslakten: – Jeg får lyst til å slå til deg så jævlig hardt

Mentor truet med strengere straff

Da mentor kom til gården for å inspisere ukesoppdraget i søndagens episode lurte han nemlig på hvordan det stod til med dyrene. Jon måtte innrømme at de manglet en gås, og at han hadde sett guttene løpe avgårde med den. Han fortalte også mentor at han antok at trioen hadde slaktet og spist den.

Mentor fortalte Jon at gårdeieren er fryktelig streng når det kommer til dyrene på gården, og at han ikke hadde noe annet valg enn å kreve betaling for gåsa. Deltakerne måtte dermed betale fem kroner for den.

– Du slipper billig unna nå. Husk det. Hvis det blir borte flere dyr så blir det strengere straff, sa mentor til Jon.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

betaling

Endre: – En fjær ble til fem høns

Guttene var veldig fornøyd med straffen, men fortsatte å nekte.

– Dere har tydeligvis ikke samvittighet nok til å innrømme noe dere har gjort. Jeg stod selv og så at dere tok gåsa. Det er sykt patetisk av dere å ikke bare innrømme det, sa Jon til guttene etter å ha innkalt til et møte om straffen.

– Jeg orker ikke å bruke mer energi på den gåsa. Nå går vi inn i ei jævlig finaleuke her, og jeg er så drittlei! Jeg orker ikke å bry meg! tordnet Endre etter møtet.

Endre forteller til TV2.no etter «Farmen» at hele gåsestyret har tatt litt vel av på internett.

– Da vi gjorde det var det ikke meningen at det skulle bli et slikt oppstyr. Det var kun for at vi skulle spise og kose oss, men så ble det noe helt annet, og veldig personlig for noen. Én fjær ble til fem høns, sier Endre.

Les også: Finaleuke på Farmen: – Jeg er fast innstilt på å vinne!

Innrømmet slaktingen ovenfor de andre

Han forteller at de ikke tenkte over at det ikke var lov, og at de ikke visste at det stod i gårdsboken at det ikke skulle slaktes uten slakter tilstede.

Men dette ble de konfrontert med av de andre deltakerne.

– Derfor regnet vi med at vi skulle bli straffet, og vi fulgte med fra vinduet at vi fikk en straff på fem kroner. Vi syntes det var en billig straff. Vi tenkte «kanskje de skal sende alle ut?», men det ville vært latterlig det også. Vi gjorde ikke noe som brøt reglene for spillet, sier Endre som avslører at guttene faktisk innrømmet slaktingen ovenfor de andre da kamera var skrudd av.

– Vi gjorde en avtale om at de to som ble igjen etter tvekampen skulle ta straffen sin, og vi ga fra oss noen pølser til de andre, sier Endre.

Endre om utblåsningen: – Da var det nok for meg

Endre hadde som strategi fra dag én om å holde seg i bakgrunnen og ikke stikke seg for mye fram, men akkurat etter denne lange gåsediskusjonen ble det for mye for Endre, og dermed kom utblåsningen du kan se i videoen øverst.

– Jeg ble drittlei av at alt ble slått opp så stort i den «Farmen»-settingen vi var i. Jeg hadde helt til da bevisst holdt meg konfliktsky, men da begynte det å bli nok for meg.

Les også: Farmen-Knut innrømmer: – Det har vært noen «babes» på Farmen

endre_680