cda (Foto: Scanpix)
cda (Foto: Scanpix)

Oilers-treneren slakter landslagsuttaket: – Trodde det var slik at de beste skulle være med

Petter Thoresen forstår ikke hvordan Roy Johansen kan unngå å ta med Christian Dahl-Andersen i landslagstroppen.

Oslo (TV 2 Sporten): 32-åringen topper poengligaen i Get-ligaen foran lagkamerat Martin Strandfeldt og Donati-tvillingene, og har satt klubbrekord i Stavanger Oilers med poeng i 20 kamper på rad.

Dahl-Andersen mener selv han er i sitt livs form og trener Petter Thoresen forstår ikke hvorfor «CDA» ikke er tatt ut i landslagtroppen som dro til Sveits mandag morgen.

– Hvis man ikke lurer på det, har man ikke sett kamper eller lest aviser. Christian er den klart beste forwarden i Get-ligaen nå. Det burde være det enkleste i verden å ta med den spilleren som er nettopp det. I mine øyne finnes det ikke et eneste godt argument for at han ikke skal være på landslaget, sier Petter Thoresen til TV 2 Sporten.

Flere forfall
Martin Laumann Ylven, Kristian Forsberg, Robin Dahlstrøm, Peter Lorentzen og Lars Erik Spets er alle offensive spillere som har meldt forfall til denne ukes samling i Sveits. Likevel har ikke Dahl-Andersen hørte et ord fra landslagsledelsen.

– Jeg var overrasket over at han ikke var med i utgangspunktet. Etter de forfallene er jeg nesten sjokkert. Jeg trodde det var slik at de beste skulle være med. Det er ledelsen som bestemmer, men jeg trodde poenget var å være så flink som mulig og at det ikke betydde noe hvor gammel du er, hvor du er født eller hvem moren og faren din er, sier Petter Thoresen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

cdaja

– Hvor god er «CDA» nå?

– Han har vel nærmere 30 på pluss-/minusstatistikken og over to poeng i snitt på 25 kamper. Det bør ikke være nødvendig å argumente for at han har gjort det bra.

Landslagssjef Roy Johansen blir oppgitt da TV 2 Sporten konfronterer han med Thoresen-kritikken.

– Jeg er lei av å svare på det der. Forutsetningene som gjelder for uttak har blitt klargjort for trenerne i Get-ligaen de siste fem årene - senest i august. Kortversjonen er at det på samlinger før jul vil bli tatt ut yngre spillere som skal få smake på neste steg i utviklingen sammen med noen VM-spillere. Dahl-Andersen er ikke i kategorien yngre spillere, sier Johansen.

– Thoresen mener det ikke finnes et eneste godt argument for at Dahl-Andersen ikke skal være med?

– Da må han ha sovet på de møtene vi har hatt. Dette er veldig klart lagt frem for Petter Thoresen.

– Er Dahl-Andersen en kandidat til en plass i VM-troppen?

– Ja, hvis han fortsetter å prestere er han det. Vi følger nøye med. Vi skal ta en prat med ham dersom han er god nok og villig til å satse mot VM.

Ingen dialog med Roy
Stavanger Oilers-spilleren sier han har et avslappet forhold til landslagsspill, men innrømmer likevel at han synes det er rart han ikke får sjansen til å vise seg frem under samlingen i Sveits.

– Jeg spiller mitt livs hockey for øyeblikket. Nå tenker jeg på å prestere for Oilers, jeg har familie og driver et firma, men jeg har lyst til å være med hvis jeg får muligheten, sier Dahl-Andersen til TV 2 Sporten.

– Er du god nok til å spille på landslaget?

– Ja, det mener jeg. Roy ønsker vel å prøve yngre spillere nå, men hvis jeg skal få mulighet til å spille meg inn i VM-troppen må jeg få vise meg frem også. Det kan ikke være slik at han mener jeg ikke er god nok. Såpass lite kan han ikke ha fulgt med I Get-ligaen, sier 32-åringen.

– Har du hørt noe fra landslagsledelsen?

– Jeg har ikke hatt noen dialog med Roy siden før VM for to år siden. Da fikk jeg beskjed om at jeg hadde gjort en god jobb og kom til å få nye muligheter. Etter det har jeg ikke hørt noe.

Norges tropp til firenasjonersturneringen:

Lars Haugen, Dinamo Minsk
Lars Volden, Espoo Blues
Alexander Bonsaksen, Rögle
Henrik Ødegaard, Sparta Sarpsborg
Juha Kaunismäki, Stavanger Oilers
Aleksander Rindal, Lillehammer
Henrik Solberg, Stavanger Oilers
Daniel Sørvik, Vålerenga
Lars Løkken Østli, Storhamar
Morten Ask, Vålerenga
Mats Frøshaug, Lørenskog
Fredrik Lystad Jakobsen, Storhamar
Jonas Djupvik Løvlie, Sparta Sarpsborg
Ken André Olimb, Karlskoga
Mathis Olimb, Frölunda
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Niklas Roest, Sparta Sarpsborg
Andreas Stene, Sparta Sarpsborg
Patrick Thoresen, SKA St. Petersburg
Steffen Thoresen, Vålerenga
Martin Blakseth Huse, Storhamar
Mats Zuccarello Aasen, Metallurg Magnitogorsk