Beograd (TV 2 Sporten): En treffprosent på 61 i gjennomsnitt per spiller. Det var fasiten på skuddstatistikken i Norges meget solide 30-19-seier over Frankrike. En markant økning fra slite-seieren mot Ukraina, da Norge med et nødskrik vant 18-17. Da hadde de norske spillerne en gjennomsnittlig uttelling på 44.

Det vil altså si en forbedring på 17 prosent, mot en mye hvassere motstander. Vi tar også med i beregningen at elleve forskjellige spillere tegnet seg på scoringslisten. Hele statistikken kan du studere i bunnen av saken.

Les også: Norge utklasset Frankrike med elleve mål

Lettet Gossé
Landslagssjefen sier dette om detaljene:

– Det var bra vi fikk løftet på de tallene. At så mange scorer er også positivt for oss, og vi har flere som ikke er kommet helt i gang enda, sier Thorir Hergeirsson til tv2.no.

For landslagsjentene ga svar på de siste dagers kritikk om bom, steinalder og svak start på mesterskapet. Spesielt Linn Gossé var en lettet kvinne.

– Det var en del tanker i hodet mitt fra forrige kamp da jeg bommet på mulighetene mine. Jeg har sett for meg de situasjonene i hodet mitt 1000 ganger, derfor var det så deilig å sette sjansene i dag.

– Hele tiden har jeg prøvd å tenke at jeg bare må gjøre det jeg er god på, men det har ikke vært så enkelt, sier Gossé til tv2.no.

– Hvor viktig er det at det første skuddet går i mål?

– Hadde jeg bommet, kunne det kanskje svekket meg videre i kampen. Den var mentalt viktig, svarer tremålsscoreren.

Les også: Gossés spesielle kamprituale: – Må spise fiskeboller før kamp

Kaptein Marit Malm Frafjord sier spillerne har fått med seg de siste dagers aktualiteter i media.

– Ingenting er gøyere enn å svare på sånt. For det synes jeg virkelig vi gjorde i denne kampen. Det var tross alt Frankrike vi spilte mot, det meste fungerte, sier Malm Frafjord.

Les også: Hergeirsson straffet for å kaste timeout-lappen: – Jeg gjorde som når jeg spiller kort

– Trenger ikke finne opp kruttet på nytt
For i starten på kampen så det ut som om inneffektiviteten skulle fortsette for de norske jentene, da de fire første avslutningene ikke gikk i mål. Linn-Kristin Riegelhuth-Koren åpnet ballet med det første målet etter fem minutter.

Karoline Dyhre Breivang var ikke overrasket over at skuddene gikk i mål, og at Norge fremsto som en vinnerkandidat nå som mesterskapet drar seg til.

– Vi har hele tiden visst at vi har det inne. Man trenger ikke finne opp kruttet på nytt. Bommene har ikke plaget oss, vi har beholdt roen hele veien, sier hun.

Malm Frafjord sier spillerne la en helt bevisst plan i pausen, om å få avgjort kampen tidlig etter sidebytte. Det ble en stormoffensiv og syvmålsledelse seks minutter ut i andre omgang.

–Vi har ledet til pause mot Frankrike en del ganger før, og likevel tapt mot de. Vi hadde fire måls forsprang, men vi ønsket å dra i fra, sier Frafjord.

Les også: Dette knuser stemningen i EM: – Hadde vært liv om det var sånn som dette

– I granskauen
At skuddene gikk i mål kom som et resultat av bedre angrepsspill, ikke minst i kontringsfasen, skal vi tro Heigeirsson.

– Mye dreier seg om at vi hadde kontringer og bedre angrepsspill. For da kommer vi i vante situasjoner i avslutningsøyeblikket. Det å avslutte sitter i ryggmargen på spillerne. At vi bare slipper inn 19 mål mot et så godt lag er også sterkt, selv om jeg føler de ga litt opp mot slutten.

– Nå venter Sverige?

– Alle kjenner de godt. Det er ikke noen hemmeligheter, men vi må bare fortsette å jobbe inn i granskauen hardt, avslutter islendingen.

Skuddstatistikken (antall skudd - mål - treffprosent):

Linn Jørum Sulland: 7 - 10 - 70%

Linn-Kristin Riegelhuth-Koren: 5 - 6 - 83%

Anja Edin: 3 - 5 - 60%

Marit Malm Frafjord: 3 - 4 - 75%

Linn Gossé: 3 - 4 - 75%

Heidi Løke: 2 - 3 - 67%

Karoline Dyhre Breivang: 2 - 4 - 50%

Kristine Lunde-Borgersen: 2 - 5 - 40%

Maja Jakobsen: 1 - 1- 100%

Camilla Herrem: 1 - 2 - 50%

Totalt: 30 - 49 - 61 %

PS! Katrine Lunde Haraldsen hadde en redningsprosent på 44 mot Frankrike. (14-32)

Tidligere kamper i EM: Norge-Serbia 28-26 (28-50-56%), Norge-Tsjekkia 21-19 (21-50-42%), Norge-Ukraina (18-41-44%).