TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik skal være programleder for årets Artistgalla sammen med Hedda Kise og Solveig Barstad.

Dette blir Græsviks debut som programleder i et liveshow.

– Det blir kjempespennende og ålreit å prøve noe nytt. Det blir utfordrende å stå på scenen i en så lang sending, men jeg kjenner stoffet og temaene godt så det skal gå bra, sier han til TV2.no og sier at han kommer sannsynligvis til å vise en ny side ved seg selv lørdag kveld.

– Jeg kan ikke bare være den seriøse utenriksreporteren.

Veldedighetsshowet sendes kommende lørdag på TV 2, og Lisa Stokke, Gøran Fristorp, Tiril Heide-Steen, Reidun Sæther, Anita Skorgan, Silje Nergaard, Matilde Gressberg, Lars Vaular, Karoline Krüger, Sigvart Dagsland, Anders Baasmo Christiansen, Anette Stai og Agnes Kittelsen er blant dem som skal bidra.

Silje Nergaard er blant artistene som skal opptre i årets Artistgalla på TV 2 lørdag klokken 21.40.

– Fint å gi noe tilbake

Græsvik har i årevis jobbet i verdens verste krigssoner og rapportert hjem til Norge om det grusomme som finner sted. Han takket ja til å lede Artistgallaen for å hjelpe barnas situasjon i disse områdene.

– Det blir fint å bidra med noe annet enn å fortelle om elendighetene, og faktisk hjelpe til slik at ting kan gå bedre. Det blir fint å gi noe tilbake, sier han.

Veldighetsshowet er i år dedikert SOS-barnebyer, hvor hovedmålet er å verve nye faddere som kan hjelpe barn som lever i elendighet. Græsvik innrømmer at han ikke er fadder, men at han har tenkt til å endre det kjapt.

– Jeg må åpenbart bli fadder. Det ligger i kortene. Innen lørdag kveld er omme skal jeg være fadder. Det blir rart å oppfordre andre til å bli faddere når jeg ikke er det selv.

Drømmer om 5000 nye faddere

Fjorårets Artistgalla gikk til inntekt for Plan Norge og ble en suksess. I løpet av kvelden fikk de 8000 nye faddere.

Generalsekretær i SOS-barnebyer Svein Grønnern håper lørdagskvelden skal gi over 5000 nye faddere.

– Dette er en stor begivenhet for oss. Vi håper å rekruttere mange faddere, for det er mange foreldreløse barn rundt om, sier han til God morgen Norge.

Les mer om SOS Barnebyer her.

«Artistgallaen» sendes på TV 2 lørdag klokken 21.40.