Se Norge-Frankrike på TV 2 og tv2sumo.no mandag kl. 18.10

Med seier mot Frankrike vil Norge ta et langt steg mot semifinale i EM. Men til tross for tre strake seirer har de norske jentene ennå til gode å overbevise i Serbia. Mot Ukraina fortsatte sjansesløseriet fra Tsjekkia-kampen. TV 2-ekspertene Frode Scheie og Randi Gustad mener Norge må gire opp om det skal bli poeng mot Frankrike.

– Vi må opp på et helt annet nivå enn det vi har sett så langt, sier Scheie.

Se ekspertbloggen i videovinduet øverst!

Gratis tenning
Frankrike har hatt et godt tak på Norge det siste året.

– Vi har tapt de tre siste oppgjørene mot Frankrike. Vi har ennå ikke fått revansj for tapet i OL-gruppespillet, så det er klart at det ligger en motivasjon i seg selv der, sier Gustad.

Les også: «Verdens mest sexy» frykter konkurranse fra Sulland: – Vi kaller henne bare Barbie
Les også: Her viser den ungarske stjernen fingeren til publikum

Med tap vil Norge være presset til å ta poeng mot Sverige og Danmark.

– Vinner Frankrike er de foran oss på innbyrdes oppgjør, men vinner vi er veien til semifinale helt åpen. Tenningen får du gratis i en sånn kamp, sier Scheie.

Han mener Norge vil nyte godt av sitt store støtteapparat.

– Det er en stor fordel for oss å møte lag vi kjenner godt, for vi er nok den nasjonen som bruker mest tid på å analysere motstandere. Der har vi et fantastisk team, sier Scheie.

Har bedre målvakt
Frankrikes målvakt Cléopatre Darleux ble i november kåret til verdens mest sexy idrettskvinne av den franske avisen L'Equipe. Duellen mellom Darleux og Katrine Lunde Haraldsen kan fort bli avgjørende, tror Scheie.

– Mot Danmark sto ikke Darleux bra i det hele tatt. Katrine Lunde Haraldsen er en langt bedre målvakt enn de franske. Vi har sett hennes evne til å være matchvinner. På 25-25 mot Serbia vartet hun opp med en verdensklasseredning. Og da det sto og vippet som mest mot Tsjekkia plukket hun to sjumetere, minner Scheie om.