Nye jubelscener kan forventes for Falcao og Atletico Madrid i kveldens hjemmekamp mot Valencia (Foto: SUSANA VERA/Reuters)
Nye jubelscener kan forventes for Falcao og Atletico Madrid i kveldens hjemmekamp mot Valencia (Foto: SUSANA VERA/Reuters)

Falcao scoret fem ganger: – En fantastisk målscorer

Den colombianske superstjernen gjorde som han ville mot Deportivo La Coruña søndag kveld.

Atlético - Deportivo 6-0:

Det har lenge vært spekulert om fremtiden til Atlético Madrids store stjerne Radamel Falcao. Spissen har vært linket til flere store klubber i Premier League.

Spekulasjonene blir nok ikke mindre etter colombianerens festforestilling mot Deportivo La Coruña søndag kveld. Spissen scoret hele fem ganger og ble den eneste Atlético Madrid spilleren gjennom tidene som har scoret over 30 mål på et kalenderår.

Spissen kan også skryte på seg å være den eneste Atletico Madrid spilleren gjennom tidene som har scoret fem mål i en og samme kamp. I hele La Liga er det heller ingen som har gjort det samme siden Fernando Morientes gjorde det samme for Real Madrid mot La Palmas i 2002.

Falcao-show
Diego Costa sendte Atlético i ledelsen etter 23 minutter, men etter det handlet det meste om Falcao. Etter en halvtime kom han alene med keeper og satte ballen i mål. Like før pause vartet samme mann opp med en flott halvvolley fra rundt 20 meter.

Les også: Historiske Messi passerte Müller-rekorden

Etter pause tok det 20 minutter før spissen fullførte sitt hattrick da han satte inn 4-0 på straffespark.

Den tidligere River Plate spilleren var derimot langt ifra ferdig for kvelden. Bare fire minutter senere kjempet han inn sin fjede scoring for dagen. 18 minutter før slutt satte han punktum med å først lure hele Deportivo-forsvaret før han banket ballen i mål.

Falcao (Foto: Andres Kudacki/Ap)
Falcao (Foto: Andres Kudacki/Ap)

– En vanvittig god spiller
TV 2s fotballkommentator Morten Langli satt selv og så kampen. Han mener Falcao fikk enkle arbeidsforhold i søndagens kamp, men legger likevel ikke skjul på sin begeistring for spilleren.

– Det ble en enkel match for han fordi han spilte mot et dårlig og uerfarent stopperpar. Men det er ingen tvil om at han er en vanvittig god spiller. Han har scoret ekstremt mye mål over lang tid. Så er det noe med måten han scorer målene på. Han scorer vanskelige mål med både beina og hodet. Han står ikke bare å tupper inn ferdigscora mål, sier han.

– Tror du han blir i klubben?

– Hvorfor skulle han ikke det? Han spiller på Spanias nest beste lag og bor i en av Spanias kuleste byer. Hvorfor skulle han dra til England? Det måtte vært for nye sportslige utfordringer i tilfelle. Penger tror jeg han har nok av, sier han.

Til tross for Falcaos vanvittige prestasjoner så vil ikke Langli sette han opp i samme klasse som Messi og Ronaldo.

– Nei det er han ikke. Han har et mye mindre ferdighetsregister. Han kan ikke spille frem andre på samme måten som Messi og Ronaldo. Men at han er en fantastisk målscorer er det ingen tvil om. Men jeg synes egentlig det er vanskelig å sammenligne ham med de to som fotballspiller, sier han.