Linn Jørum Sulland (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Linn Jørum Sulland (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
sz0595f7 (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
sz0595f7 (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
lunde
lunde

Norge sikret seieren etter 17 minutter uten baklengs: – Det var grisetøft

Håndballjentene halte seieren i land etter forsvarsspill i verdensklasse.

Norge-Ukraina 18-17

Beograd/Bergen (TV 2 Sporten): Kampen mot Ukraina var på forhånd regnet som en sjarmøretappe på veien mot mellomspillet i Serbia, men trener Thorir Hergeirssons plan om å få sving på kontrings- og angrepsspillet fungerte dårlig.

Flere av reservene fikk sjansen til å vise seg frem, men foran mål fortsatte sjansesløseriet som har preget det norske spillet hittil i EM.

Ikke før mot slutten av kampen, godt hjulpet av en periode uten baklengsmål på over 17 minutter, greide Norge å ta tilbake ledelsen. Da hadde de ikke ledet siden Karoline Dyhre Breivangs 1-0-scoring etter to minutter.

TV 2 Play: Alstad og Frafjord: – Vi får ingen rytme i angrepsspillet
TV 2 Play: Thorir: - Veldig fornøyd med at vi bare slipper inn 17 mål

– Det var – igjen – ikke så bra som vi vil ha det. Men akkurat nå er jeg mest fornøyd med at vi er 16 spillere som er like hele etter denne kampen, for det var grisetøft, sier Linn Jørum Sulland.

Nå haster det med å finne mesterskapsformen, konstaterer Norges beste spiller mot Ukraina. Seksmålsscoreren viste nok en gang vei da det stokket seg for lagvenninnene.

– Vi må finne formen ganske kjapt, for vi er langt unna, erkjenner Sulland.

Les også:Sulland ga bort drakten sin til Serbias trener: – Han ble veldig glad

Se kampsammendrag nederst i artikkelen.

Nå venter Sverige, Danmark og Frankrike i mellomspillet. Det betyr langt tøffere motstand for ubeseirede norske jenter.

Frankrike blir første hinder for Norge. Den kampen spilles førstkommende mandag.

TV 2 Play: Bredal Oftedal: – Usikkerheten sprer seg litt
TV 2 Play: Heidi Løke: – Hjelper ikke bare å snakke, vi må gjøre noe med det også

Les også:Hergeirsson i rute til å tangere Marit Breivik i rekordfart

Rufsete start
Norge fikk en ujevn start på kampen hvor lite stemte i angrepsspillet. Fem minutter ut i oppgjøret var stillingen 1-1 etter norsk scoring ved Karoline Dyhre Breivang.

Problemene fortsatte utover i første omgang. Verken kontringsspillet eller etablert angrep fungerte. I mål reddet den ukrainske målvakten det som kom av skudd. På stillingen 2-2 drøyt to minutter ut i oppgjøret trodde Linn Gossé at hun hadde sendt Norge i ledelsen, men måldommeren mente etter litt betenkningstid at ballen aldri var inne.

– Var ikke den inne? Det var jeg nesten sikker på! var kommentator Harald Bredelis umiddelbare reaksjon. Se situasjonen her:

684176

Ukraina fikk et overtak og gikk opp i en tremålsledelse mot slutten av omgangen. Sekunder før pause valgte Thorir Hergeirsson å legge om til 6-0-forsvar etter en timeout. Ved halvspilt kamp sto det 11-8 til Ukraina.

Håndball-EM 2012: Resultater og tabeller | Statistikk | Livesenter
Kjemp om flotte premier! | Spill EM-manager 2012 her!

Gjorde endringer
Thorir Hergeirsson lot flere spillere slippe til etter pausen. Storhamar-debutant Maja Jakobsen markerte seg tidlig med scoring da hun reduserte til 10-12.

Den norske treneren ble synlig frustrert over det norske spillet og pratet etter hvert på seg et gult kort. Heidi Løke svarte med å redusere til 12-15 like etterpå.

Det var starten på det som kunne – og burde – blitt en god periode for Norge. For da ukrainerne pådro seg to strake utvisninger greide de norske jentene å redusere ytterligere én gang, men så kom den ene bommen etter den andre. Ikke før Ukraina nok en gang var fulltallige greide Ida Bjørndalen å minske forspranget til ett mål.

Men Norge briljerte i forsvar og anført av en strålende Katrine Lunde Haraldsen gikk det over 17 minutter uten ukrainsk scoring. Dermed greide de norske jentene å kjempe seg tilbake i kampen mot slutten.

Slik startet Norge: Silje Solberg, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Karoline Dyhre Breivang, Marit Malm Frafjord, Kristine Lunde-Borgersen, Ida Alstad, Linn Gossé.

Se kampsammendrag:

684220

Amanda Kurtovic livechattet underveis: