janne
janne
Jan Jönsson (Foto: INA FASSBENDER, © INA/CVI)
Jan Jönsson (Foto: INA FASSBENDER, © INA/CVI)

Rosenborg bekrefter: Jan Jönsson er ferdig i klubben

Et enstemmig RBK-styre informerte Jönsson tidligere i uken.

Artikkelen oppdateres!

Jan Jönsson er ferdig som Rosenborg-trener, det bekrefter klubben fredag kveld.

– Janne og våres veier skilles nå. Vi har ikke nådd de målsettingene vi har satt oss. Samtidig har vi en felles forståelse for at vi skal tilbake til røttene med et betydelig større fokus på offensiv struktur og samhandling. Så det er bakgrunnen for at vi står her i dag, sier styreleder Ivar Koteng på kveldens pressekonferanse.

Jönsson selv ser at ikke prestasjonene har vært gode nok, men nekter å svartmale det hele.

– Jeg er litt lei meg og trist. Men jeg er enig i at prestasjonene ikke har vært bra nok. Men 2011 ble det ett litt mer nytt lag enn hva jeg og hva Erik hadde tenkt oss. Så da synes jeg kanskje det var ok med en tredje plass. Men i år synes jeg prestasjonene har blitt bedre. Vi er det laget som har produsert mest muligheter og vi har færrest målsjanser imot. Vi er også det laget som har tapt færrest kamper. I tillegg har vi tatt oss til Europa, så noe riktig har vi gort. Prestasjonene har derfor ikke gjort meg søvnløs, sier Jönsson.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra spillergruppen. Jeg føler jeg har deres tillitt, sier Jönsson.

Koteng kan fortelle at avgjørelsen var enstemmig fra styrets side, og at Jönsson ble informert tidligere i uken.

– Styret var enstemmig og bestemte seg på mandag kveld om avgjørelsen. Etter det informerte vi Jönsson så fort som mulig for å ha en ryddig prosess.

– Vi håper å ha en erstatter på plass før jul, og vi bør ha det klart til i januar, sier han.

Rosenborg starter jobben med å finne en ny hovedtrener umiddelbart, og det er sportslig leder Erik Hoftun som er ansvarlig for denne prosessen.

– Et bilde på hvor vanskelig Rosenborg-jobben er
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror det at Jönsson nå må gå sier alt om hvor vanskelig jobben som Rosenborg-trener er.

– Det er et bilde på hvor vanskelig jobben på Lerkendal er. Jeg tror Jönsson ble sett på som en lykkelig og langvarig løsning. Jönsson var en som kunne erstatte Hamrén og i tillegg spille vakker fotball. Så skjedde det som ofte skjer i en tradisjonsrik klubb som Rosenborg. Kombinasjon av fravær av Eggen-fotball og mangelen på trofeer blir en treners fall, sier Alsaker til tv2.no.

Les også: Jönsson skal være ferdig – RBK har diskutert andre trenerkandidater
Les også: Mini: – RBKs styreformann har sansen for Eggen

Perry overtar?
Adressa.no melder fredag ettermiddag at Per Joar Hansen er mannen klubben ønsker som Jan Jönssons erstatter.

«Perry» har kontrakt som U21-trener ut 2012. Han har lenge vært i dialog med NFF om en forlengelse og sa tidligere fredag til TV 2 Sporten at partene skal møtes på ny neste uke.

– Jeg regner med at vi kommer til enighet da. Hvis jeg ikke får sparken, sa Hansen, som har fått med seg at han nå trekkes frem som en mulig ny RBK-trener.

– Ja, jeg kan ikke unngå å lese min egen regionavis. Og jeg mener det er utrolig respektløst overfor Jan Jönsson å diskutere slikt. RBK har en trener de. Utrolig respektløst, sa en engasjert Hansen.

– Så U21-kontrakten drar ikke ut i tid som en følge av at det kan bli en ledig jobb i RBK?

– Det har ingenting med det å gjøre.

Perry på listen - avfeier Eggen
Ivar Koteng innrømmer at Hansen er aktuell for å ta over treneransvaret i Trondheim.

– Han er på listen. Vi har ti stykker på den, sier han. Koteng avfeier samtidig at en Nils Arne Eggen-retur er aktuelt.

Øyvind Alsaker mener en Perry-ansettelse gir et tydelig signal spillemessig, men påpeker at han har prøvd seg tidligere uten å lykkes.

– Han kommer med en bagasje etter å hatt jobben før og deretter blitt sparket. Han kan derimot Rosenborg-fotballen og har samtidig økt sin status siden sist. Det er et tydelig signal på at Rosenborg vender tilbake til Eggens godfot-teori, sier han.

– Deila mest spennende
TV 2-kommentatoren ser på Strømsgodset-trener Ronny Deila som en svært god kandidat.

– Jeg tror Ronny Deila er den mest spennende kandidaten. Ung, dynamisk og medievennlig. Så han er en jeg tror ville passet bra i Trondheim, sier han.

Alsaker mener at uansett hvem som overtar, så har Jönssons arvtaker et godt utgangspunkt - selv om det er langt fra enkelt å gjenerobre tronen i Tippeligaen.

– Rosenborg signerte gode spillere i sommer som vil gjøre jobben enklere for en ny trener. Men samtidig er Molde en maktfaktor i norsk fotball på lik linje med Rosenborg. De har også de økonomiske midlene som trengs. I tillegg ser vi Strømsgodset som lykkes med små midler, og et Vålerenga-lag som kommer til å satse med ny trener. Så det blir nok ikke bare å spasere seg til seriegull for den nye sjefen i Trondheim.