VERDSETTES: Sir Alex Ferguson setter pris på klubbens norske supportere. (Foto: RODGER BOSCH/Afp)
VERDSETTES: Sir Alex Ferguson setter pris på klubbens norske supportere. (Foto: RODGER BOSCH/Afp)

Ferguson før derbyet: – Ville blitt offentlig granskning om vi hadde fått like mange straffer som City

Manchester United-sjefen legger press på søndagens dommer, men burde nok talt nøyere gjennom sine tall. Siden sommeren 2010 har de to lagene nemlig fått nøyaktig like mange straffer.

Se Manchester City-Manchester United søndag 9. desember klokken 14.30 på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no!

Toppoppgjøret på Etihad Stadium søndag skal dømmes av Martin Atkinson, og nå legger Sir Alex Ferguson press på pipeblåseren ved å komme med det som må være lov til å kalle noe kontroversielle utatlelser.

– Se på antallet straffespark de har fått - 21 i løpet av det siste året eller noe slikt. Hvis vi hadde fått et slikt antall ville det blitt granskning i «House of Commons». Det ville blitt protester, sier Ferguson til The Guardian.

Les også: Ekspertene er uenige - en tror på City og en på United

FergieManciniWeb
FergieManciniWeb

Tidsperioden Ferguson refererer til for de 21 straffesparkene er ikke helt korrekt, men siden starten av 2010/11-sesongen er det korrekt at City har fått 21 straffespark i Premier League, inkludert tre på sine to siste hjemmekamper mot Aston Villa og Everton på Etihad Stadium.

Ferguson burde nok likevel sett nøyere i statistikken sin før han uttalte seg, for hans lag har nemlig fått nøyaktig like mange straffespark i den samme perioden.

21 straffespark er utrolig nok nemlig fasiten for begge de to gigantene siden sesongstarten i 2010, noe som plasserer dem fem straffespark foran Chelsea som ligger på tredjeplass på den samme statistikken. Til sammenligning har Liverpool og Tottenham fått 13.

For Citys del har 20 av dem kommet på eget gress. Kun ett av straffesparkene har altså kommet på bortebane, og det er også den eneste av kampene de har tapt etter å ha scoret på straffespark.

Artikkelen fortsetter under bildet!

AdebayorWolvesGoal
AdebayorWolvesGoal

Kanskje er grunnen til at Ferguson føler City får flere de lyseblås bedre evne til å omsette ellevemeterssparkene i scoring. 18 av 21 har nemlig resultert i scoring for Roberto Mancinis lag, mens de røde djevlene kun har satt 14 av 21 i nettet. Denne sesongen har de røde faktisk fått flere straffespark enn City - fem i tallet - men har bommet på tre av dem.

Se også: Manchester-rapperne fyrer hverandre opp før derbyet

– City er det nye Liverpool
Ferguson bekreftet også at Manchester City nå har tatt over rollen som klubbens største rivaler.

– Kampene mellom Liverpool og United de siste 25 årene har vært utrolige. De har alltid vært de viktigste kampene, men nå har det skiftet fordi Liverpool ikke kjemper om tittelen slik som City. De er vår største trussel og vi er deres største trussel, så det har endret seg, sier Ferguson.

Les også: Alsaker tror ikke på La Liga-tendenser i Premier League

Artikkelen fortsetter under bildet!

FergieManciniWeb2
FergieManciniWeb2

Den mektige Manchester United-sjefen legger ingenting i mellom når han skal forklare grunnen til at City nå byr på den største konkurransen, men forklarer at hans lag er klar for utfordringen slik de alltid har vært.

– Deres skjebne endret seg den dagen Sheikh Mansour tok over. Vi visste i det øyeblikket det skjedde at det kom til å bli en helt ny idrett. Men, som vi har gjort i fortiden, vi må akseptere den utfordringen slik som vi gjorde da Chelsea kom og da Arsenal overtok for Liverpool på 90-tallet. Vi må gjøre det igjen, sier skotten.

Kilde: Tall fra Infostrada Sports

Tror du det blir straffespark på søndag? Kan Manchester United nok en gang nedkjempe sin nyeste konkurrent? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!