Beograd (TV 2): Mot Serbia kom hun inn og forandret kampbildet. Mot Tsjekkia skjedde mye av det samme.

– Det er så gøy når vi klarer å snu det. Jeg sitter mye på benken og analyserer spillet. Jeg er veldig fokusert på det taktiske, og tenker mye hardere der enn hva jeg gjør ute på banen. I dag var det en som snakket til meg på benken, men jeg klarte ikke helt å høre hva hun sa, sier Anja Edin til tv2.no.

Les også: Nesten-katastrofe for de norske håndballjentene: – En møkkakamp av de sjeldne
Les også: Her sier Serbias trener unnskyld til Sulland

– Bra taktisk av Thorir
I annen omgang, i perioden da kampen sto og vippet på 17-18, ble Edin bruket som frimerke på tsjekkernes Klara Cerna. Dermed ble en av motstanderens beste skuddarmer tatt ut av kampen.

– Det var en forsvarsvariant vi har trent på. Egentlig et veldig bra taktisk trekk av Thorir, sier Edin.

– Er du best når du kommer fra benken, med en taktikk i hodet?

– Jeg trives godt med begge deler. Men det er viktig å få litt tid til å analysere motstanderen. I dag burde jeg kanskje scoret to til, ellers er jeg fornøyd, svarer Edin.

– Brukte ikke farten
– Anja kom inn og gjorde en veldig god jobb i 5-1-forsvaret vårt. Hun har en ro i spillet sitt som hjelper oss, sier Thorir Hergeirsson.

Han er glad for at gruppeseieren nå er i boks.

– Tsjekkia ga oss kamp, de var tøffe i spillestilen. Og alt vi gjorde, enten i angrep og forsvar, gikk litt for sent. Så løsnet det mot slutten, forteller landslagssjefen.

Les også: Ærlig Herrem: – Enten liker folk meg, eller så hater folk meg
Les også: Slik har du aldri sett håndballjentene før

Camilla Herrem peker også på at laget ikke utnyttet farten de egentlig har i beina sine.

– Vi brukte ikke farten vår. Vi kunne kjørt dem på det. Anja er en bra person og viktig for oss i sånne situasjoner. Hun tar ansvar, og den rollen hun fikk i 5-1-forsvaret var bra. Da hentet vi inn mål. Det er bra med variasjon, sier Herrem.

– Styrken i laget ligger i at vi kan snu sånne jevner kamper som dette. Det gjør også noe med selvtilliten vår, analyserer Anja Edin.