Tirsdag dro han Linn Jørum Sulland i trøya to ganger under kampen. Oppførselen har skapt sterke reaksjoner og stemples som «ekstremt usportslig», men Det europeiske håndballforbundet (EHF) vil ikke straffe ham.

Istedenfor har EHF gått ut med en pressemelding hvor de oppfordrer sine tekniske delegater og dommere om å være ekstra observante framover. Det serbiske håndballforbundet har beklaget episoden.

– Dette skjedde i kampens hete, og en slik feil fra Sasa Boskovic vil aldri gjenta seg. Vi ønsker fair play i EM, skriver forbundet i en pressemelding.

BLOGG: Her er trenerne fra helvete

– Feigt
Tidligere toppdommer Terje Anthonsen mener EHF har opptrådt forferdelig tafatt.

– Men det er ikke overraskende. EHF bruker alle unnskyldninger de kan bruke for å slippe å ta ansvar. Jeg tror det henger sammen med at Serbia er hjemmenasjon, sier Anthonsen.

– Hva synes du om at de ikke straffes i det hele tatt?

– De tar grep, men det hadde ikke vært det samme hvis det hadde vært motsatt. Jeg synes det er direkte feigt, for mer usportslig går det ikke an å få det, sier Anthonsen.

Les også: Følg landskampen og chat med Amanda Kurtovic

Ole Gustav Gjekstad synes også EHF har opptrådt feigt.

– Jeg synes det er veldig spesielt. Bildene er tydelige. At han ikke blir straffet, synes jeg er feigt, sier Gjekstad.

Han undrer på hva det neste blir.

– Det er lite konsekvens i det når de lar slikt passere. Hva skjer med nestemann som gjør noe sånt? Blir det straff da? Undrer Gjekstad.

– Du har sett TV-bildene
Den norske delegasjonen i Beograd tar EHFs avgjørelse til etterretning.

– Det har jeg egentlig ingen kommentar til. Vi har fokus på kampen, sier Mia Hermansson Högdahl, og legger til at EHF kanskje bør se bildene på nytt.

– Vi tar dette til etterretning. Du har sett tv-bildene, det har jeg også, sier hovedleder Bente Aksnes.

Dro Sulland i drakten
Boskovic øynet en sensasjon og tok i bruk høyst uvanlige midler, og som TV 2 Sporten kunne melde onsdag ble det fanget opp av det norske videoteamet.

Treneren gikk nesten ut på banen før han tok tak i drakten til Sulland for å distrahere henne. Dette skjedde i 2.-omgangen da Serbia tok opp jakten på Norge.

Det sto 25-25, men de norske jentene reddet seg i land og vant 28-26. (©NTB)