KLUBBET NED: May Valle ble klubbet ned under møte i fylkestinget i Nordland da hun kom med påstandene om Odd Eriksens uttalelser. (Foto: Nordland fylkeskommune)
KLUBBET NED: May Valle ble klubbet ned under møte i fylkestinget i Nordland da hun kom med påstandene om Odd Eriksens uttalelser. (Foto: Nordland fylkeskommune)

Hevder tidligere Ap-statsråd skrøt av å ha ligget med alle

Fylkestingsrepresentant May Valle (V) ble klubbet ned da hun hevdet at Odd Eriksen har skrytt på seg sex med «samtlige kvinner på fylkestinget».

BRUKTE KLUBBEN: Fylkesordfører Sonja Steen (Ap) ba fylkestingsrepresentant May Valle (V) om å tre ned fra talerstolen etter påstandene om Odd Eriksen. (Foto: Nordland fylkeskommune)
Det var dramatikk da May Valle under møtet i fylkestinget i Nordland kom med påstandene om at fylkesrådsleder Odd Eriksens uttalelser. I festlig lag skal den tidligere statsråden ha uttalt at han har hatt intim kontakt med «samtlige kvinner på fylkestinget».

SE VALLES OPPTREDEN ØVERST I SAKEN!

Kjemper mot trakassering

Innlegget kom under en diskusjon rundt likestilling og politikk.

– Det vil alltid være noen som er usikker på sin egen seksualitet. Slik er det også i det politiske liv. Det beste folkevalgte i ledende posisjoner kan gjøre når det gjelder seksuell trakassering, er å bidra til at enkeltmennesker blir skremt og bevisst sin egenverd og tydelig på krav om respekt som person. Vi kan ikke kvotere oss til trygghet og selvfølelse, sa Valle fra talerstolen.

Hun vil ha strengere regler mot sextrakassering.

– Imidlertid er det ikke greit når Nordlands øverste politiker i et festlig lag skryter av at han har hatt intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget. At det skjer muntlig i festlig lag er ingen unnskyldning. Det er trakassering som rammer alle som er til stede, sa Valle fra talerstolen. Da ble hun klubbet ned.

LES OGSÅ: Kvinne (25): – Jeg ble presset til sex av Ingebrigtsen

Sjokkert

Når TV 2 Nyhetene møter Odd Eriksen torsdag ettermiddag, sier han at uttalelsen kom overraskende.

– Jeg ble svært overrasket over at hun bruker fylkestingets talerstol for å komme med påstander om hva hun har hørt fra andre. Dette er en form for ryktespredning som overrasker meg.

(Artikkelen fortsetter under intervjuet)

– Er det riktig at du har hatt intimt forhold til alle kvinnene på fylkestinget?

– Det var ikke det Valle påsto. Hun påsto at jeg hadde sagt at jeg hadde hatt det. Jeg kan ha brukt ord og uttrykt som jeg ikke husker i dag, i lystig lag.

Eriksen benekter at han har kommet med uttalelser som virker sårene på kvinnene på fylkestinget.

Når det gjelder May Valles politiske fremtid etter torsdagens utspill, sier Eriksen at han ikke har noen formening om det.

– Er det en heksejakt mot Arbeiderpartiet?

– Nei, det har jeg ikke grunnlag for å si. Jeg synes det er trist for partiet, men jeg har ikke noe grunnlag for å kommentere de andre sakene.

Han har ikke fått noen beklagelse fra May Valle etter utspillet.

Odd Eriksen (57) var statsråd i Nærings- og handelsdepartementet Jens Stoltenbergs andre regjering, fra 2005 til 2006.

Eriksen ble kjent da han var med på å overmanne kapreren på et fly fra Kato Air i 2004, og avverget dermed at flyet styrtet i nærheten av Bodø.