HEGLE SVENDSEN (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
HEGLE SVENDSEN (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

1000 dager siden sist Hegle Svendsen skjøt feilfritt: – Det er flaut

Når Emil Hegle Svendsen går ut på fredagens sprint i østerrikske Hochfilzen er det nøyaktig 1000 dager siden sist 27-åringen skjøt feilfritt i en konkurranse.

Vi må helt tilbake til 13. mars 2010, stedet var Finland og Emil Hegle Svendsen leverte en konkurranse med helt feilfri skyting. På plass i Hochfilzen er Super-Svendsen offensiv og klar for å levere maksimalt.

– Jeg jobber med å få full klaff og har funnet litt av nøkkelen nå, det er klart det blir ikke gjort over natta, det er en prosess, men jeg er der ganske snart nå. Det er egentlig bare et spørsmål om tid før jeg mestrer det enda bedre, sier Hegle Svendsen til TV 2 Sporten.

Etter en lang treningsperiode uten konkurranser, er skiskytteren likevel ikke fornøyd med å måtte justere etter bare en verdenscuphelg.

– Det er flaut men samtidig er det marginer. Er man litt utenfor går det ut. Det handler om å komme litt på plussiden igjen, for det er ikke skivebom. Jeg skjøt 1–1 på stående på søndagen og det er ikke så verst, men jeg er nødt til å jobbe med det for jeg er jo ikke fornøyd, jeg må skyte null bom, fortsetter han.

– Blir depressivt
Hegle Svendsen som ble nummer to i verdenscupen sammenlagt forrige sesong vrir seg i stolen når han blir servert faktaene.

– Vet du hvor mange dager det er siden du sist skjøt feilfritt i en konkurranse?

– Husker jo i fjor at det var 700 dager i fjor en gang, og noen som snakket om 900 dager på et tidspunkt, så det er jo enkel matematikk egentlig.

– Det er 1000 dager.

– Da er det på tide å gjøre noe med det. Jeg er ikke stolt av det i det hele tatt, men jeg tror faktisk at jeg får det til snart, det er bare et spørsmål om tid, sier Hegle Svendsen.

Trønderen er opptatt av detaljer, men å loggføre dagene for sist full klaff kommer ikke på tale.

– Det er altfor dårlig, men jeg kan jo ikke føre logg for hvor lenge det er siden sist, det blir jo depressivt.

– Påvirkes psyken din av dette?

– Du gjør jo klart det, men det går ikke an å la seg trykke ned, man må jo bare gjøre det man kan og må for å bryte rekka rett og slett. Og om jeg legger meg ned på rommet og sipper etter at du kom og fortalte meg dette så hjelper jo ikke det heller. Men jeg lover å få det til, og når det skjer blir det vanskelig å slå meg avslutter Hegle Svendsen.

Les også: Skiskytterstjerne «la opp» etter én runde

Ubekymret trener
Norges nye landslagstrener Roger Grubben lar seg ikke vippe av pinnen når TV 2 Sporten forteller om 1000-dagers jubileet.

– 1000 dager sier du, da må vi lage kake og markere dette litt synes jeg, humrer Grubben.

– Han jobber veldig godt med skytingen og er egentlig fornøyd. For hans del var det veldig bra på ligg i Östersund. Det gjelder å finne roen. Han har jo skutt feilfritt mange ganger som det norske folk ikke har sett.

– Hvorfor skyter han feilfritt på trening og ikke i konkurranse?

– Grunnen er at det er ikke lett å skyte feilfritt. Det ser veldig enkelt ut når utøverne er i flytsonen, det ser så enkelt ut når Tora Berger gjør det, det er vanskelig. Normalt sett skulle han hatt noen feilfrie konkurranser skytemessig, men så har han jo vunnet mange konkurranser også og det er jo det som teller.

Emil Hegle Svendsen ligger på 2. plass i verdenscupen sammenlagt med 121 poeng. Leder gjør forrige sesongs verdenscupvinner Martin Fourcade med 151 poeng så langt.