LANSERER NY TEORI: ¿ CO2 er sosialistenes nye Karl Marx, mener Frps klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen (nærmest kamera). (Foto: Morten Holm / NTB Scanpix)
LANSERER NY TEORI: ¿ CO2 er sosialistenes nye Karl Marx, mener Frps klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen (nærmest kamera). (Foto: Morten Holm / NTB Scanpix)

Frp: CO2 er sosialistenes nye Karl Marx

Fremskrittspartiets klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener at politikere utnytter klimaproblemet for å gjennomføre sosialistisk politikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amundsen mener det er sammenheng mellom menneskeskapte utslipp og klimaendringer, men han definerer seg selv som klimaskeptiker og spør seg hvor sterk sammenhengen egentlig er.

– Det handler om omfanget og betydning i forhold til de naturlige svingningene som vi alltid har hatt, sier han til Dagens Næringsliv.

Han mener koblinger mellom ekstremvær og klimaendringer kan oppfattes som eksempler på overdrivelser. Høststormer er noe Norge alltid har hatt langs kysten, påpeker han.

Amundsen mener i stedet at politikere utnytter klimaproblemet.

– Jeg oppfatter at man bruker klimaet for å gjennomføre sosialistisk politikk. Karl Marx er død, de trengte en erstatning. Klimafantastene har funnet det i CO2-teorien. Og det bruker man til alt mulig. For mange sosialister tror jeg rett og slett at CO2 har erstattet Karl Marx, sier Amundsen.

LES OGSÅ: Frp får ikke være med på klimasamtaler

Langer ut mot Høyre

Han slår fast at klimaskepsis er uløselig knyttet til Frp som parti og viser til partiets grunnleggende verdier om å senke skatter og avgifter og begrense offentlige inngrep.

Amundsen benytter anledningen til å lange ut mot Høyre, som kan bli partiets regjeringspartner etter valget neste år.

– Jeg synes det er skuffende at Høyre går så langt som de gjør og i realiteten er med på å innføre nye påbud, forbud og regulere folks hverdag, sier Amundsen.

(TV 2 / NTB)