kubjelle
kubjelle

Serbisk politi med gladmelding: kubjelle-nekten er opphevet

– Nå er stemningen på topp.

Se den serbiske sikkerhetssjefen teste kubjellene i videovinduet over!

Beograd (TV 2): Håndballens venner deppet da sikkerhetssjefen i Kombank Arena tirsdag kveld vedtok kubjelle-nekt før kampstart mot Serbia.

Les også: Norske supportere nektes å ta med kubjeller
Les også: De norske stjernene reagerer på serbisk bjellenekt: – Hæ!? Var ikke bjellene der?

– Vi ble fratatt retten til å ta med bjellene inn. De tok fra oss alt i bagen som vi kunne stikke noen med. Dette er veldig trist, sa medlemmer av Håndballens venner til tv2.no i går.

Vi får ta med bjeller, trompeter og trommer inn i hallen

Onsdag var det duket for oppvaskmøte i Serbia. Etter en lunken mottakelse, der bjellene ble tatt med til politiet for nærmere påsyn, tikket det senere i dag inn en melding om at det særnorske tribunevåpenet er klarert – på ubestemt tid.

– Nå er stemningen på topp, sier Sigvard Magelsen, nestleder for Håndballens Venner, til tv2.no.

Etter at politiet sikkerhetssjefen pratet med politiet, og sammen tittet nærmere på bjellevåpenet, har vennegjengen fått midlertidig dispensasjon fra reglene.

– Vi får ta med bjeller, trompet og trommer inn i hallen, men det blir et nytt møte med sikkerhetssjefen i morgen for å finne ut hvor mange bjeller vi får ha. Vi håper å få ha med én hver, i det minste, sier Magelsen.

Via en tolk, meddelte sikkerhetssjefen i hallen tidligere i dag at de ville gjøre alt i sin makt for at Håndballens venner skulle få lov til å benytte bjellene til morgendagens kamp mot Tsjekkia.

– Jeg skjønte ikke hva han sa, for han snakket serbisk, men tolken formidlet at de jobber med saken. Vi er jo snille, snille, snille mennesker som aldri har drept en flue på tribunen, sa Magelsen til tv2.no før bjellenekten var opphevet.

TV 2 var med da sikkerhetssjefen i hallen onsdag morgen testet bjellene. Se møtet mellom partene i videovinduet over!