Petter Solberg (38) satte virkelig rallysporten på kartet her i landet da han ble verdensmester i 2003.

Tirsdag ble det offentlig kjent at han har bestemt seg for å avslutte karrieren som WRC-fører.

– Sporten har forandret seg

Det synes spydebergmannen er vemodig, og innrømmer at det er mot hans vilje.

– Ja, det er jo litt det. Jeg elsker å kjøre rally, men sporten har forandret seg litt. Tidligere har det vært seks-syv team som kjørte med to-tre rallysjåfører, mens nå er det to team. Det er litt tøft, for det er flere sjåførere enn biler og da må folk betale seg inn for å kjøre. Det gjør at det blir flere private team. Jeg orker ikke å holde på med det lengre, og tenkte at nok er nok. Jeg har mange andre muligheter i andre sport, men når rally er hovedgrenet ditt så er det vanskelig å gi slipp. Men nå ser jeg fremover, forteller Petter til God morgen Norge.

Det er en rørt Petter Solberg som får se klipp tilbake fra da han ble verdensmester i 2003. Se i videovinduet over.

Les også: Petter Solberg legger opp som rally-fører

Dette vil han savne

Han legger bak seg en karriere på 15 år som rallysjåfør, men har store planer å fortsette innenfor motorsporten.

– Jeg har tenkt mye fra i går til i dag, og har begynt å tenke på hva jeg skal gjøre i januar og slike ting. Men når man ser tilbake så er det veldig spesielt. Det er gode minner. Jeg har hatt med meg så mange fans fra starten, og de har pushet meg hele veien. Jeg håper de følger meg videre i en annen motorsportsgren jeg kommer til å gjøre, sier han.

Ifølge ham selv er det flere ting han kommer til å savne.

– Kjøre mye bil, møte mye mennesker som står og heier ti mil langs veien, folk som jubler og den ville følelsen. Det er et kjempekick, forteller Petter.

Men er det en ting han ikke kommer til å savne, så er det å krasje.

– Nei, det kommer jeg ikke til å savne. Men skal man bli god, eller skal man vinne, så man man regne med at ting skjer, tilføyer 38-åringen.

Les også: Norge verdens beste rallynasjon

Ler av seiersintervjuene

Gjennom årenes løp har Petter også blitt kjent for sine legendariske seiersintervjuer. Blant hans mest kjente sitater finner man: «It's not only only, but but», «It's not the fart that kills you, it's the smell» og «I have to go into the box and think».

Petter ler godt av dette selv, men avkrefter at alt stemmer.

– Mye er oppdiktet, men mye er sant også for å være helt ærlig. Jeg har aldri spilt på noen ting, det jeg sier kommer rett fra levra - jeg holder ikke tilbake noen ting, sier han lattermildt.

Les også: Stein i veibanen ødela for Solberg og Mikkelsen