dennis (Foto: AFP)
dennis (Foto: AFP)

Vålerenga fikk nei fra Dennis Bergkamp

Den tidligere Ajax-, Inter- og Arsenal-spilleren ble vurdert som Martin Andresens erstatter i VIF.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Dennis Bergkamp, som nå jobber som assistenttrener i Ajax, skal ha blitt kontaktet av VIF-ledelsen med spørsmål om han kunne være aktuell som hovedtrener i Oslo-klubben.

VG Nett skriver tirsdag kveld at nederlenderen skal ha vært fristet, men at han takket nei av både familiære og sportslige årsaker.

TV 2 Sporten har snakket med flere tett på Vålerenga som forteller om Bergkamp-interessen, men ingen i VIF-ledelsen ønsker å bekrefte kontakten med spisslegenden.

– Det er ikke noe nytt å melde når det gjelder ny trener, sier styreleder Åge Petter Christiansen til TV 2 Sporten.

43 år gamle Bergkamp har scoret over 100 mål for Ajax og spilt over 300 kamper for Arsenal. Det siste året har han jobbet som assistent i moderklubben i Amsterdam.

– Vi kommenterer aldri rykter. Det samme er tilfellet her, jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte, sier en Ajax-talsmann til TV 2 Sporten på spørsmål om Bergkamp har blitt kontaktet av VIF.

Fristet av nederlandsk løsning
Avtroppende Vålerenga-trener Martin Andresen har flere ganger besøkt nettopp Ajax de siste årene for både å plukke opp detaljer om spillestil og lære av klubbens velkjente akademi. Styreleder Christiansen har tidligere uttalt at det «hadde vært morsomt å teste en nederlender eller en engelskmann, men det er samtidig litt mer dristig».

Artikkelen fortsetter under bildet!

rikard
rikard

TV 2 Sporten har tidligere skrevet at avtroppende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo har blitt kontaktet av Vålerenga. Høgmo selv har tidligere sagt han kan kombinere de planlagte doktorgradsstudiene med en trenerjobb dersom det riktige tilbudet dukker opp, og skal fortsatt være en het kandidat på Valle.

Også Ronny Deila har vært nevnt og skal fortsatt være på listen over aktuelle kandidater, men han har flere ganger gjort det klart at en annen norsk klubb enn Strømsgodset er uaktuelt frem til 2015.

Tidligere i høst skrev TV 2 Sporten at danske Morten Wieghorst og Malmös svenske Rikard Norling var vært vurdert på Valle. Wieghorsts kontrakt med det danske fotballforbundet går ut til sommeren, og han har uttalt til dansk presse at han ønsker en avklaring på sin egen fremtid før jul. Den tidligere Celtic-spilleren med 30 A-landskamper for Danmark har også sagt at han savner tilværelsen som klubbtrener.

Les også:Martin Andresen: – Barca endret spillestil på grunn av Vålerenga

Fem hete kandidater
Det danske fotballforbundet bekrefter at flere klubber har vist interesse for Wieghorst, og avisen JydskeVestkysten skriver at VIF og belgiske Club Brugge er to av disse. TV 2 Sporten har forsøkt å komme i kontakt med Wieghorst en rekke ganger uten å lykkes.

Artikkelen fortsetter under bildet!

morten
morten

Etter det TV 2 får opplyst står Høgmo, Wieghorst, Häckens Peter Gerhardsson, Rikard Norling og Deila på listen over de heteste kandidatene etter Bergkamps nei.

Norling så en periode ut til å tape maktkampen med Malmös sportssjef Per Ågren, men 16. november uttalte klubben på en pressekonferanse at begge blir med videre.

Peter Gerhardsson har fått mye av æren for at Häcken har spilt det mange mener er den beste fotballen i Allsvenskan denne sesongen og at den lille klubben lenge kjempet om seriegull.

Han har kontrakt ut neste sesong og har foreløpig takket nei til en lang avtale med Göteborg-klubben. TV 2 Sporten får opplyst at partene skal møtes for nye samtaler i januar.