TRAKK SEG: Roger Ingebrigtsen (Ap) trajj seg som statssekretær og i nominasjonkampen for Troms Ap etter den første sex-innrømmelsen. (Foto: Meek, Tore/NTB scanpix)
TRAKK SEG: Roger Ingebrigtsen (Ap) trajj seg som statssekretær og i nominasjonkampen for Troms Ap etter den første sex-innrømmelsen. (Foto: Meek, Tore/NTB scanpix)

Nye sexanklager mot Roger Ingebrigtsen

Ungdomspolitiker hevder Roger Ingebrigtsen utsatte henne for utilbørlig sexpress.

TV 2 er kjent med at Arbeiderpartiet nå er varslet om en ny sak hvor Roger Ingebrigtsen skal ha utsatt en ungdomspolitiker i partiet for det hun oppfatter som utilbørlig sexpress.

BAKGRUNN: Statssekretær trekker seg etter sex med 17-åring

Nye anklager

Hendelsen skal ha skjedd noen år tilbake på en konferanse i regi av Arbeiderpartiet.

Roger Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, ønsker ikke å kommentere denne saken overfor TV 2 i kveld.

Leder av Troms arbeiderparti, Bjørn Inge Moe, bekrefter at han ble informert om episoden av jenta i 2009.

– Som fylkespartileder i 2009 ble jeg kontaktet av en ung kvinne i partiet, som sa at hun hadde hatt en ubehagelig opplevelse med Roger Ingebrigtsen. Jeg behandlet henvendelsen fra henne i tråd med de retningslinjene vi har, og jeg stilte spørsmål for hva som hadde skjedd. Jeg spurte om det var av en slik karakter at det burde politianmeldes. Da fikk jeg en tilbakemelding fra henne om at det ikke var av en slik karakter, sier Moe.

– Hva gjorde du da?

– Da foretok jeg meg ikke noe mer. Etter kort tid fikk jeg en tekstmelding om at hendelsen var beklaget veldig sterkt fra Ingebrigtsens side, og jeg så ingen grunn til å gå videre med det, sier Moe.

Oppfordrer til å anmelde episoder

Partisekretær i Ap, Raymond Johansen, mottok en bekymringsmelding forrige mandag, og startet deretter arbeidet med samle inn informasjon. Under en samtale med fylkesleder i Troms arbeiderparti ble han informert om denne episoden.

– Jeg er egentlig ikke kjent med denne saken, men generelt vil jeg si at hvis det er noen som på noen som helst måte føler seg forulempet så er det veldig viktig å gå videre med det. Er det noen som føler seg utsatt for noe, så vil jeg veldig sterkt oppfordre folk til å politianmelde. Jeg kjenner bare dette som en episode som var behandlet og avsluttet i 2009, sier Johansen til TV 2.

Han mener sakene rundt Ingebrigtsen ikke forteller om en ukultur i partiet, men han mener bestemt at slike saker må tas på alvor.

– Jeg tror at det er veldig viktig å handle tydelig når man får bekymringsmeldinger, og ta det videre med en gang. Samtidig vil jeg oppfordre folk til å varsle om det er noe. Slik at man kan gripe fatt i en eventuell ukultur. Det er det mest effektive og den beste måten å skape et sted hvor alle skal føle seg trygge, sier partisekretæren.

– Frykter du flere slike saker nå?

– Hvis det er noen som har følt seg forulempet eller utsatt for noen, er det viktig at man kommer fram med det, sier han.

(artikkel fortsetter under bildet)

TØFFE DAGER: Avgått statssekretær Roger Ingebrigtsen og Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen. (Foto: TV 2 / NTB Scanpix)

LES OGSÅ: Ingebrigtsen kan bli fulltidspolitiker i Tromsø

Trakk seg

Det var fredag kveld at Roger Ingebrigtsen publiserte en melding sin Facebook-side hvor han fortalte at han ville trekke seg fra nominasjonskampen i Troms Ap som følge av at han hadde en seksuell relasjon med en jente da hun var 17 år.

Ingebrigtsen var på det tidspunktet fylkesråd for kompetanse og utvikling i Troms.

Jenta har i etterkant avkreftet at hun hadde et kjærlighetsforhold til Ingebrigtsen, men at hun derimot følte seg presset til å ha en seksuell relasjon med ham.

– Jeg ser at det blir fremstilt som om vi hadde et kjæresteforhold. Men jeg har aldri hatt noe kjærlighetsforhold til Roger Ingebrigtsen. Jeg var aldri forelsket i ham. Jeg har følt meg presset til å ha en seksuell relasjon med ham, uttalte hun søndag.

LES MER: Kvinne (25): – Jeg ble presset til sex av Ingebrigtsen