Beograd (TV 2 Sporten): Keeper Katrine Lunde Haraldsen har en annen målvakts-kompanjong å forholde seg til under EM. Kari Aalvik Grimsbø har meldt pass med gravid mage. I den norske troppen blir det da mer urutinerte Silje Solberg (22) som må steppe inn mellom stengene dersom det skulle være behov for det. Stabæk-keeperen har 12 A-landskamper på CV'en, og starter nok på benken når Norge møter Serbia klokken 20.15 i kveld.

– Det er en annen keepersituasjon nå. Men jeg merker ikke noe ekstra press på meg. Jeg vil alltid spille mest mulig, hele tiden, uansett, sier Lunde Haraldsen til tv2.no.

Les også: – Kan glemme semifinale uten storspill fra Lunde Haraldsen
Chat med Amanda Kurtovic i kveld: – Gleder meg til avkast

Viktig med en god keeper
Om ikke målvakten føler på noe ekstra press rundt sin egen rolle, gjør TV2-ekspert Bent Svele det han kan for å få frem viktigheten av sørlendingen i EM:

– Hvis ikke Katrine er på topp, har vi ikke mulighet til å nå en semifinale en gang. Denne gangen er hun Norges viktigste spiller, sier Svele.

Keeperen svarer følgende på Sveles standpunkt:

– Jeg vet ikke om jeg er den viktigste. Men i håndball er det viktig å ha en god keeper. Jeg er forberedt på å spille mer nå enn det jeg gjorde under OL. Silje har jo vært med landslaget en stund, men hun har ikke så mye erfaring ennå, sier Lunde Haraldsen

– Hva er dine ambisjoner i EM?

– Jeg vil at vi skal gjøre det bra. Jeg vil til finalen. Og jeg hater å tape kamper, så da sier det kanskje seg selv?

Les også: – Se opp for denne serbiske trioen
Les også: – Har sett stigning i spillet

Ustabil under OL
Selv om Norge har tapt fem av de seks kampene siste kampene, mener hun at Norge så bedre ut mot slutten av Møbelringen-cup.

– Vi slapp inn mange mål i de første kampene, 28 eller noe? Det er for mye. Jeg synes vi fikk orden på det i siste kamp og slapp inn 23 mot Frankrike, som er et godt lag, sier 32-åringen.

Bent Svele mener han ser en gnist i øynene til flere av de norske spillerne, også hos den han betrakter som den viktigste. Han husker at prestasjonene fra keeperen var vekslende i London, da hun fikk avlasting av nå gravide Aalvik Grimsbø.

Chat med Amanda Kurtovic i kveld: – Gleder meg til avkast

Rett etter sommerens mesterskap kom også pressemeldingen om at Lunde Haraldsen ble separert fra Tom Reidar Haraldsen. Ekteskapet varte i fem år.

– Katrine var ustabil under OL, av forskjellige grunner. Men hun har vært det soleklare førstevalget på landslaget i lang tid. At hun må spille mer nå, tror jeg ikke påvirker Katrine. Om ikke hun leverer slik hun er kapabel til, setter det veldig høye krav til mange andre, da spesielt i forsvaret. Norge har jo vært bortskjemte med gode keepere de siste årene, avslutter Svele.