Riegel
Riegel
Linka
Linka
Norge
Norge

Riegelhuth Koren sikret norsk seier i thrilleravslutning

Norge fikk en glimrende start på EM.

Norge-Serbia 28-26

Beograd (TV 2 Sporten): Norge vant åpningskampen mot Serbia 28-26. En sen scoring av Linn-Kristin Riegelhuth Koren sørget for at Norge har fått en glimrende start på mesterskapet i Serbia.

Det så skummelt ut da Serbia utlignet til 25-25 åtte minutter før slutt. Heldigvis holdt de norske jentene hodene kaldt i hektiske sluttminutter.

Se de siste nervepirrende sekundene i videovinduet øverst!

Da Riegelhuth satte inn 28-26 var kampen i realiteten avgjort.

– Du har vært som en sønnavind i hele kveld. Vi har pol og Serbia er ute. Akkurat som i slåball på skolen, nærmest ropte kommentator Harald Bredeli da kantspilleren scoret og Katrine Lunde Haraldsen reddet den påfølgende serbiske avslutningen.

Riegelhuth ble norsk toppscorer med åtte mål.

– Jeg synes jeg gjorde en god kamp. Jeg bidro både bakover og fremover, men det viktigste var at vi klarte å mobilisere nok til å vinne. Nå har vi alle forutsetninger for å nå langt i mesterskapet, sier Riegelhuth.

Lunde Haraldsen ble kåret til Norges beste spiller.

– Det var en fryktelig slitekamp, sier Lunde Haraldsen.

TV 2 Play: Se intervju med Lunde Haraldsen
TV 2 Play: Se intervju med Herrem

Edin: – Kult å komme utpå da det kokte litt
Hun vartet opp med den ene praktredningen etter den andre. Det er lagvenninnene glade for.

– Jeg hadde aldri følelsen av at vi kom til å tape. Det er deilig. I tillegg har vi en keeper der bak som står helt sinnssykt bra, sier Camilla Herrem.

Flere av de nye i troppen fikk tid til å vise seg frem. En av dem var Anja Edin. Larvik-spilleren nølte ikke da hun fikk sjansen. Edin gikk på med dødsforakt, og skaffet Norge flere viktige mål. I tillegg kombinerte Edin flott med Heidi Løke ved flere anledninger.

– Det var kult å komme utpå da det kokte litt, sier Edin.

TV 2 Play: Se intervju med Edin
TV 2 Play: Se intervju med Sulland

Glitrende Lunde Haraldsen
Norge fikk en god start på åpningskampen mot Serbia. Karoline Dyhre Breivang satte standarden med en kanonkule tidlig i kampen. Bakover viste Lunde Haraldsen at hun er en av verdens ypperste målvakter. Haraldsen vartet opp med flere fantastiske redninger, blant annet på straffekast.

Fremover på banen leverte Linn Jørum Sulland varene. Larvik-jenta hamret tre baller i nettet i løpet av det første kvarteret. Utover i omgangen ble også Ida Alstad med på moroa. Alstad steg til værs tre ganger, og den serbiske målvakten måtte plukke ballen ut av nettet like mange ganger.

Les også: Norske supportere nektes å ta med kubjeller

Frekk Herrem-trick
På tampen av omgangen ville Camilla Herrem være med på showet. Kantspilleren viste seg frem med et lekkert trickskudd.

– Så kom bowlingkulen. Er dette pizzabowling, eller, kom det fra Harald Bredeli.

Samme Herrem var på farten like etter pause. Byåsen-spilleren slo til med nok en frekkis.

– Klasse. Verdensklasse, utbasunerte Bredeli.

– Han tør vel ikke å si noe annet, smilte Herrem etter kampen.

Edin tok tak
Like verdensklasse var ikke Herrems straffekast ti minutter ut i annen omgang. Da prøvde kantspilleren seg med nok et trickskudd, men det gikk til side for mål.

– Mor fortviler, og far er heller ikke spesielt stolt, kom det fra Bredeli da produsenten zoomet inn på Herrems familie.

Serbia lå lenge tre og fire mål bak, men mot slutten av omgangen krøp vertsnasjonen helt opp i ryggen på de norske jentene. Åtte minutter før slutt utlignet hjemmelaget til 25-25.

Helt på tampen viste de norske jentene prov på sin mesterskapsrutine. Da det gjald som mest satte Linn-Kristin Riegelhuth Koren inn det viktige 28-26-målet.

Livechat med Amanda Kurtovic før og underveis i kampen: