Håndballjentene kan vente seg en heksegryte av dimensjoner når de EM-åpner mot vertsnasjonen Serbia tirsdag.

TV 2 PLAY: Håndballjentene har trent på å få pipekonsert

– Skal dø på banen
Trener Sasa Boskovic lover i alle fall at de serbiske håndballjentene skal gi absolutt alt, slik at de kan inspirere nasjonens ung til å ta opp håndballarven.

– Jeg lover at vi skal dø på banen. Vi vil få guttene og jentene til å begynne å spille håndball i januar, sier han til sportski zurnal.

Serberne ønsker å vise seg frem allerede i åpningskampen, for Boskovic tror det gir en god indikasjon på hvordan mulighetene deres er i resten av turneringen.

– Jeg håper vi kan vise hvordan vi skal nå målene vi har satt oss i den første kampen, og det er å komme til mellomspillet. Ikke for å undervurdere Ukraina eller Tsjekkia, men det er kampen mot Norge som gir en indikasjon på hva vi kan gjøre i mellomspillet, sier han.

Les også: Serbisk stjerne skal utnytte håndballjentenes svakhet

– Håper julenissen er på vår side
Men treneren regner selvsagt med tøff motstand.

– Norge er tilfeldigvis motstanderen vår i første runde, og vi vil gjøre alt for å få et godt resultat. De er det beste laget i verden, men fantastiske resultater de siste 15 årene. De har vunnet alt og det er en ære å spille mot dem, sier Boskovic, som håper han spillere kan gjøre det umulige mulig.

– Vi håper julenissen er på vår side og at et mirakel er mulig, sier han til EHFs nettsider.