giggs (Foto: AP)
giggs (Foto: AP)

Alsaker tror ikke på La Liga-tendenser i Premier League

Manchester-lagene ser ut til å dra fra i toppen også denne sesongen, men Øyvind Alsaker tror duoen vil få kamp om titlene de kommende årene.

Oslo (TV 2 Sporten): Det skilte hele 19 poeng fra de to gigantene fra Manchester og ned til serietreer Arsenal forrige sesong.

Nå har United og City på ny fått en luke på toppen av Premier League-tabellen. Chelsea, Tottenham og West Bromwich har alle ti poeng til førsteplass, mens et lag som Arsenal følger 15 poeng bak serieleder United.

På samme tid forrige sesong ledet City med fem poeng ned til United, sju til Tottenham og ti til Chelsea. Til tross for dominansen tror ikke Øyvind Alsaker på spanske tendenser på balløya.

Les også: Marca: – Mourinho ferdig i Real Madrid

Tror ikke på dominans
Der har Barcelona og Real Madrid dominert fullstendig de siste årene. Forrige sesong tok Real Madrid 100 poeng i La Liga og hadde smått utrolige 39 poeng ned til serietreer Valencia. Barcelona kapret selvfølgelig andreplassen.

– Slik det ser ut nå, tror jeg ikke det blir slik i England. Jeg er ikke veldig urolig for at vi får en duo som vil dominere totalt. Det er langt flere hvileskjær for Real Madrid og Barcelona i løpet av en sesong enn for de beste i Premier League, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Chelsea kan kjempe om gullet neste sesong. I løpet av tre til fem år tror jeg ikke nødvendigvis det er slik at City og United drar fra. Det kan like gjerne bli jevnere i toppen. Det er også grunn til å tro at «Financial Fair Play» vil ha en viss utjevnende effekt, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

barca
barca

Alsaker tippet City og United som gullfavoritter før seriestart og mener det er som forventet at de har rykket fra de ustabile London-lagene.

– City har ikke styrket troppen nevneverdig, men de har den beste stallen. United hentet den beste spissen i England som sørger for at de vinner kamper selv om de lekker bak. Jeg tror Chelsea vil reise seg igjen, og det trenger ikke ta veldig lang tid. Arsenal har gode økonomiske utsikter og et fundament som gir grunn til å tro at de kan løfte seg på kort sikt. Jeg tror også Tottenham og Liverpool vil være med der oppe hvis vi ser over en femårsperiode, sier TV 2-kommentatoren.

– Ikke like ekstremt
Claus Lundekvam har selv vært en del av Premier League-sirkuset og kjenner godt til ligaens utvikling de siste årene.

Han er ikke redd for at den øverste divisjonen på balløya vil bli dominert av to lag slik man ser i blant annet Spania.

– Jeg ser ikke spanske tendenser ennå. Der er det litt mer ekstremt, føler jeg. Men United og City har stabilisert seg på et veldig høyt nivå. Det er sjelden de avgir poeng, og går de på en smell, reiser de seg igjen med en gang, sier Lundekvam.

TV 2s Premier League-ekspert tror det kan komme til å skille mange poeng ned til nummer tre også denne sesongen dersom Manchester-duoen drar fra da både Chelsea og Arsenal sliter.

– De er i en klasse for seg selv akkurat nå, men det er bra de er to og ikke bare ett lag som stikker av. City og United er selvsagt favoritter, men Chelsea, Arsenal og Tottenham er også store klubber som hang brukbart med lenge forrige sesong, sier Lundekvam.

Han peker på at City senest i helgen fikk med seg kun ett poeng hjemme mot Everton og United lå under flere ganger og slapp inn hele tre mål mot lilleputten Reading.

– Det er litt av sjarmen med engelsk fotball, alle kan slå alle. Men det er stabiliteten og kontinuiteten i de største klubbene som sørger for at de sjelden får en rekke med svake resultater.