norgehandball
norgehandball

Spår EM-finale mellom Frankrike og Norge

Her er ekspertenes vurdering av håndball-EM dagen før dagen.

BEOGRAD (TV 2 Sporten): TV2 Sportens eksperter holder Norge som en soleklar favoritt til å ta nok ett EM-gull. Ferden mot en ny tittel starter mot arrangørlandet Serbia tirsdag kveld. Muligens kulminerer det hele i finale mot Frankrike søndag 16.desember, skal vi tro de tre håndball-kyndige.

– Jeg holder Norge og Frankrike som de to beste nasjonene her. Mitt råtips er at det møter hverandre i finalen. Også er jeg spent på Spania, de er en outsider for meg, sier Bent Svele.

Spørsmålstegnet i mål
Randi Gustad er langt på vei enig med sin kollega, og hyller en vesentlig del av spillet til de franske damene.

– Jeg er så glad i gode, defensive lag. Og Frankrike er virkelig gode der. De lurer motstanderen i fellen gang på gang. Spillerne deres er atletiske og de har spilt sammen over lang tid nå. Eneste spørsmålstegnet er på keeperplassen, sier Gustad.

– Vi må også se opp for lag som Russland med ny trener, hvordan slår det ut? Ungarn med Karl-Erik Bøhn blir spennende, Serbia kan bite fra seg på hjemmebane og Romania har et bra lag, sier Frode Scheie.

Uansett bør de norske jentene har gode muligheter til å innkassere det femte strake EM-gullet. Scheie ser likevel noen skjær i sjøen, og peker på at Norge er sårbare for skader på nøkkelspillere.

– Skader på Katrine Lunde Haraldsen, Marit Malm Frafjord, Heidi Løke og andre kan bli skjebnesvangert. Sånn sett er Norge litt svekket inn mot dette mesterskapet. Vi har ikke dobbel dekning i alle posisjoner, men vi har den beste 7'eren av alle lagene, mener Scheie.

Bli med på EM-manager

Femte EM-gull?
Randi Gustad ser ikke så mange mangler i den norske spillertroppen. Hun tror materialet er godt nok til å gå helt til topps.

– Norge har ingen tynn stall. Vi er svekket på keeperplass, og kanskje vil vi savne råheten til Amanda Kurtovic på kanten, men ellers er vi ikke særlig svekket, mener Gustad.

– Norge har vunnet gull i tre strake mesterskap nå, og fire strake EM. Kan dette egentlig fortsette videre?

– Det er ingen andre lag som har så god erfaring med mesterskap som det Norge har. De har stålkontroll og vet hva som kreves. På alt fra analyse, organisering, hva de skal spise og hvordan de skal spille. Norge har beholdt stammen fra tidligere mesterskap. De er soleklare favoritter, sier Svele.

– Vi er blitt kravstore her hjemme i Norge og krever gull hver gang. Andre nasjoner er gode og vi har tapt en del i oppkjøringen nå. Så jeg er ikke så sikker på gull. Jeg godtar hvis Norge drar hjem herfra med en bronsemedalje, innrømmer Scheie.

– Spillerne virker ikke mette, heller trigget på å vinne mer. De er lysten på å gjenta suksess. Jeg blir skuffet om de ikke tar medalje. Men dette blir det tredje mesterskapet på ett år for flere av spillerne, en OL-sesong er lang og det er mange kamper som skal fordøyes underveis, men jeg har troen på at de norske spillerne fikser det, avslutter Gustad.