– Det var som en samling av biler ingen vil ha

Men behøver det å være slik på en bilauksjon?

Bilauksjon kan være en god mulighet til å få veldig mye bil for pengene   men det er nok et faktum at ikke alle objektene er like attraktive.
Bilauksjon kan være en god mulighet til å få veldig mye bil for pengene men det er nok et faktum at ikke alle objektene er like attraktive.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vi er på jakt etter en grei bil nummer to og var nylig på en bilauksjon for å se om det kunne være noe interessant der. Har lest at det kan være muligheter til å gjøre et kupp der og få biler til langt under markedspris. Jeg må bare si at den opplevelsen var en stor skuffelse. Det var som en eneste som samling av biler ingen vil ha og som jeg tror man virkelig skal få slite med å få solgt igjen.

Renault Mégane, Hyundai Getz, Kia Rio, Daewoo Nubira, Nissan Almera, det er bare noen eksempler. Det som var av mer kurante biler virket enten veldig dårlig behandlet eller hadde gått veldig langt. Er det virkelig vanlig at det er sånn på bilauksjon, eller var jeg bare uheldig denne gangen?

Benny svarer:

Hei sann. Bilauksjon kan nok være slik du beskriver noen ganger ja, men heldigvis ikke bare sånn. Jeg har selv vært på en del auksjoner opp gjennom årene, og har opplevd at variasjonen kan være stor.

I utgangspunktet er det nok slik at mange har forsøkt andre kanaler å selge bilen gjennom før de leverer den inn til auksjon. Slik sett kan det nok bli et overvekt av biler som havner i kategorien "tungsolgt". De har kanskje ligget lenge ute på et av rubrikknettstedene, uten særlig respons.

Noen biler er rett og slett veldig vanskelige å selge. Særlig merker som svært få søker på i utgangspunktet.

Her har det skjedd store endringer etter at stadig flere biler selges gjennom internett. De minst attraktive bilene har blitt skjøvet enda litt lenger ut i "kulden". Som selger sliter du virkelig med å få noen til å oppdage bilen din. Og når få gjør det, er det i alle fall ikke lett å få solgt den.

Slik sett kan auksjon være lurt. Og mange som går der og kjøper er kanskje også åpne for flere merker, det viktigste er å få bilen billigst mulig.

LES OGSÅ: Mer storbil for pengene finner du nesten ikke

Mye bil for pengene

Men jeg har også sett attraktive og i utgangspunktet lettsolgte biler på auksjon. Det hender jo også at noen bare først og fremst er interessert i et hurtig salg, enten det er snakk om flytting til utlandet, samlivsbrudd eller andre årsaker til at man vil bli kvitt bilen og få penger kjapt.

Da kan bilauksjon være et smart alternativ.

De bilene du nevner over er nok ikke akkurat bruktbilene så veldig mange drømmer om, dermed blir de også tungsolgte.

Men de kan absolutt være gode bruktkjøp på den måten at du får veldig mye bil for pengene hvis du velger en av dem.

Jeg ville gitt auksjon en sjanse til hvis jeg var deg, for det høres ut som du kanskje var litt ekstra uheldig. Utvalget kan jo variere veldig mye fra auksjon til auksjon. Nå fram mot jul er forresten også en god tid å kjøpe på. Mange har andre ting å gjøre enn å kjøpe bil, samtidig som det nok kan være mange som ønsker å kvitte seg med bilen før julen er her.

Lykke til videre med biljakten!

LES OGSÅ: Du kan gjøre et kupp på bilauksjon


Stort arkiv



Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Hvis prisen "kan diskuteres" – da skal du prute


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: