Petter Northug jr. i Kuusamo. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Petter Northug jr. i Kuusamo. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Northug nummer to: – Jeg frøs i ansiktet, på hendene og føttene

Petter Northug måtte gi tapt for nok en russer.

Petter Northug ble slått av Nikita Kriukov på oppløpet da han ble nummer to under fredagens sprint i Kuusamo. Lørdag var Mosviks store sønn ute etter å revansjere seg for det sure spurttapet. Men også denne gangen måtte nordmannen se seg slått av en russer.

– Det var forferdelig kaldt
Northug som startet som nummer 115 gikk et bra løp, men lå seks sekunder bak Legkov ved første mellomtid. Deretter tapte nordmannen litt tid, men spenningen tok seg opp da han på slutten tok inn nye sekunder på russern. Det ble derimot for tøft, og Northug måtte se seg slått med 6,8 sekunder.

– Det var forferdelig kaldt. Og det er tungt å gå skirenn i sånn kulde. Jeg frøs i ansiktet, på hendene og føttene. Det var mye kaldere enn i går, sier han til TV 2 Sporten.

Se intervju øverst i artikkelen

– Jeg startet ikke så bra, men følte meg veldig pigg de siste tre kilometerne. Synd å tape spurten, men Legkov var sterk i dag.

Han leder med 40 sekunder i sammendraget, men ønsker ikke å forskuttere noen seier i mini-touren.

– Vi får se hvordan jeg legger opp taktikken. Det blir å se an været og forholdene, men det er klart det er en fordel å ha et såpass bra forsprang, sier han.

Selv om Northug klaget på kulden så vil han ikke kle bedre på i fremtiden.

– Jeg klarer ikke å gå med så mye klær på meg på skirenn. Jeg har bare vindbokser, som jeg har tapet litt ekstra. Så har jeg en tynn supertrøye, skidress, hansker og tynn lue, sier han

– Så du kopierer ikke Frode Estil som gikk skirenn med overtrekksbuksa under skidressen?

– Nei, da hadde jeg heller blitt hjemme og sett på TV, humrer Northug.

Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Røthe nummer fire
Sjurd Røthe startet som nummer 21 og gikk et veldig bra løp. Vossingen kom i mål til beste tid, og ledet før de største favorittene satte i gang.

Les også:Bjørgen knuste all motstand: – Så bra at jeg nesten måtte roe meg litt ned
Les også:Petter Northug fikk tyn av den russiske OL-mesteren

Nordmannen fikk sitte i lederstolen helt frem til nummer 43 Maurice Manificat krysset mållinjen. Franskmannen leverte en strålende avslutnig og kom i mål like foran Røthe. Han fkk derimot ikke nyte ledelsen lenge. Alexander Legkov kom inn til ny ledertid like etter og presset Røthe ned på en tredjeplass.

Store navn som Dario Cologna og Lucas Bauer klarte ikke å matche tiden til russeren i mål, og spenningen handlet til slutt om hvor vidt Northug kunne tukte bestetiden.

25-åringen nådde ikke helt opp, og måtte dermed nøye seg med andreplss for andre dag på rad.

Sjurd Røthe ble til slutt nummer fire mens Chris André Jespersen ble nummer sju. Martin Johnsrud Sundby klarte ikke følge opp den strålende innsatsen fra forrige helg og hadde en tung dag i løypen.

Northug leder fortsatt mini-touren i Kuusamo og starter 40 sekunder foran Alekséj Poltoranin på morgendagens jaktstart.

Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)