Nominasjonsmøtet til Troms Arbeiderparti utsettes etter Roger Ingebrigtsens beslutning om å trekke seg fra nominasjonskampen som følge av et forhold til en 17 år gammel jente.

Det opplyser fylkesleder Bjørn Inge Mo overfor avisen Nordlys. Både representantskapsmøtet og nominasjonsmøtet, som skulle vært holdt henholdsvis lørdag og søndag denne helgen, blir utsatt.

– Vi er utslått, alle som én. Dersom vi skal ha representantskapsmøte nå, vil vi miste fokus på alle de viktige politiske sakene vi skal behandle. Det skal ikke være tvil om ryddigheten hos oss, sier Mo.

Han opplyser til NRK at nominasjonsmøtet i stedet vil bli avholdt i midten av desember.

Ingebrigtsen skulle etter planen møtt tidligere AUF-leder Martin Henriksen til kampvotering om 1. plassen på stortingslista til Troms Ap, men trakk seg fredag både fra nominasjonskampen og stillingen som statssekretær for næringsminister Trond Giske (Ap).

Årsaken var avsløringen om at Ingebrigtsen i 2004 hadde et seksuelt forhold til en 17 år gammel tillitsvalgt i AUF.

BAKGRUNN: Roger Ingebrigtsen: – Det er klart det er uakseptabelt

Viser videre til Raymond

Den samme fylkeslederen viser til Arbeiderpartiet sentralt og partisekretær Raymond Johansen for spørsmål vedrørende selve avsløringen, som Ingebrigtsen selv stod for via sin Facebook-profil fredag.

LES OGSÅ: Johansen: – Vitner om dårlig dømmekraft

Han vil ikke si når Troms Ap fikk kjennskap til det seksuelle forholdet som ble innledet i 2004 mellom Ingebrigtsen og den da 17 år gamle AUF-jenta. Hvorvidt saken kan ha blitt kjent som følge av den pågående nominasjonskampen i fylket, vil han heller ikke si noe om.

Nominasjonskomiteen i Troms Ap hadde på forhånd lagt frem en delt innstilling foran søndagens nominasjonsmøte. Et mindretall på fire ville ha Roger Ingebrigtsen på topp, mens flertallet på fem støttet tidligere AUF-leder Martin Henriksen, som i dag er politisk rådgiver i Arbeidsdepartementet.

LES OGSÅ: Ap-tropp vraket i Troms

Søndag skulle det altså vært duket for kampvotering mellom de to.