marit (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
marit (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Bjørgen suveren i sprintfinalen

Har trent spesifikt på å bli bedre i motbakker. Det så man i Kuusamo.

Marit Bjørgen åpnet finalen bra og lå i tet sammen med russiske Jevgenija Sjapovalova.

Men før oppløpet ble Sjapovalova parkert og Bjørgen tok sin tredje strake sprintseier i Kuusamo.

- I dag ble følelsen bedre og bedre. Jeg er veldig glad for seieren. Skiene var bra og jeg føler meg bra i motbakkene, sa Bjørgen på NRK etter rennet.

Til TV 2 sa 32-åringen at hun var usikker på sprintformen i forkant.

- Men jeg fikk vist at jeg har fart i kroppen, sa skidronningen.

Se intervju øverst i artikkelen

Det lover godt for fortsettelsen i minitouren i Kuusamo, som fortsetter lørdag og søndag. Hun fortalte at hun skiftet ski og la om teknikken noe etter kvartfinalen.

Justyna Kowalczyk ble slått ut i semifinalen, og hun tapte dermed viktige bonussekunder før rennene lørdag (skøyter) og søndag (klassisk). Alle tre konkurranser inngår i en minitour. En av de andre sammenlagt-utfordrerne, Therese Johaug, ble slått ut i kvartfinalen fredag.

Terper på detaljer
Gjentatt og tålmodig terping på detaljer i bratte springbakker har båret frukter for Bjørgen. Det er dårlig nytt for Justyna Kowalczyk (29).

– Akkurat nå synes jeg hun går bedre enn Kowalczyk i slike bakker, sa landslagstrener Egil Kristiansen.

Etter fjorårets sesong kom Kristiansen og Bjørgen fram til i fellesskap at slike motbakker var et satsingsområde foran denne sesongen.

– Dette har normalt vært Kowalczyks store styrke. Slik er det ikke lenger. Vi gjorde denne satsingen ikke minst med tanke på VM i Val di Fiemme, der løypene inneholder flere slike motbakker