EINAR INGE AASEN:(innfelt) Forteller til Dagbladet at Petar Vukicevic (bildet) kontaktet ham angående doping. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
EINAR INGE AASEN:(innfelt) Forteller til Dagbladet at Petar Vukicevic (bildet) kontaktet ham angående doping. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Aasen har fått signaler på at Vukicevic dopet andre

Den tidligere sprinteren har blitt kontaktet av flere andre utøvere.

Etter at Einar Inge Aasen sto frem i Dagbladet og fortalte om en episode der hans daværende trener, Petar Vukicevic, ga konkrete opplysninger om mulighetene for doping, har han blitt kontaktet av andre med lignende historier.

- Jeg håpet flere ville stå frem med sin historie da jeg fortalte min, og det tyder på at flere vil stå frem. Noen har ringt meg og fortalt sin historie, men de ønsker ikke nødvendigvis å ta det videre, sier Aasen til TV 2 torsdag kveld.

- Heller ikke til Antidoping Norge?

- Jeg har forstått at noen av dem vil gjøre det, men det er ikke alle som har lyst til å bli innblandet i saken om de ikke må siden dette er gammelt, forteller den tidligere sprinteren.

- Har du fått indikasjoner på at noen har blitt dopet av Petar?

- Ja, svarer Aasen kontant før han legger til:

- Det har jeg ikke lyst til å uttale meg noe mer om. Jeg hadde bare lyst til å fortelle hva jeg opplevde slik at flere kan komme ut med sin informasjon.

Jeg stusset veldig og syntes det var en veldig merkelig og ubehagelig samtale.

- Ubehagelig
I 2001 og 2002 hadde han Vukicevic som trener. Samtalen han nå har fortalt om skal ha skjedd på en treningsleir i denne perioden.

- Jeg stusset veldig og syntes det var en veldig merkelig og ubehagelig samtale. Den var ubehagelig fordi jeg ikke var forberedt i det hele tatt. Han spurte ikke direkte «skal jeg dope deg?», hadde han gjort dét, kunne jeg ha gått ut med det da, men han lagde et hypotetisk scenario som var ubehagelig, forteller Aasen.

Les også:Friidrettspresidenten: – Vukicevic kan være ferdig

Trodde ikke Vukicevic dopet noen
To år etter at han avsluttet samarbeidet med Vukicevic ble han nordisk mester på 200 meter. Han har også NM-sølv og -bronse på den doble distansen. Gjennom karrieren tenkte han aldri på om de han konkurrerte med var dopet.

- Nei, det tenkte jeg ikke. Selv om han lekte med den tanken overfor meg, trodde jeg ikke han gjorde det med andre. Jeg trodde ikke det var så lett å få til. Da jeg trente med han, trodde jeg ikke han dopet noen andre utøvere. Jeg trodde det bare var et tankeeksperiment, men jeg trodde ikke han dopet noen. Så blåøyd var jeg, sier Aasen.

Avventer avgjørelsen til Antidoping Norge
Gjennom sin advokat, Vidar Strømme, sier Vukicevic at han ikke husker samtalen og at han ikke kjenner seg igjen i det Aasen forteller.

- Det jeg har manet til er at man ikke plukker ut det en person mener å huske fra langt tilbake i tid, på en litt uklar måte, og trekker konklusjoner ut fra dét, men at man venter til den samlede undersøkelsen er foretatt, sier Strømme til TV 2.

- Reaksjonen har vært som forventet. Jeg har ikke så mye å si egentlig. Det er ikke overraskende at han ikke husker, eller sier at han ikke husker, sier Aasen om Vukicevics advokat sitt svar.

Les også: Christina Vukicevic: – Det verste er at beskyldningene kommer fra vår egen mor

- Feil fokus
Før 30-åringen sto frem med sin historie var grunnlaget for mistanken mot Vukicevic e-poster fra 2001 til 2003. I disse står det detaljert om utøvere og doping, men Vukicevic mener disse er delvis forfalsket av hans tidligere eks-kone.

Tirsdag holdt hans to barn, Christina og Vladimir Vukicevic, en pressekonferanse der de ga full støtte til sin far og trener. Samtidig anklaget de sin mor for å bedrive en hevnkampanje.

- Det var jo en av grunnene til at jeg ville stå frem. Det har blitt vinklet som at det er en familiekonflikt, men dette handler om Petar har dopet noen eller ikke. Det handler ikke om forholdet mellom han og hans eks-kone. Derfor er jeg glad saken har fått fokus på hva som er temaet her, og det er jo doping, sier Aasen.