Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember 2011 inngikk mannen en avtale med broren sin om at datteren på 16 år, og sønnen til broren skulle gifte seg i Iran.

Ifølge dommen fra Romsdal tingrett har 39-åringen og hans bror i Iran inngått en avtale om at den da 16 år gamle jenta skulle flytte tilbake til Iran.

LES OGSÅ: Strengere straff for mann (24) etter tvangsekteskap

Familien nektet

Familien fra Iran flyttet til Møre og Romsdal i 2010.

Nærmere halvannet år senere tok broren kontakt med den nå dømte mannen over telefon med krav om at den 16 år gamle jenta skulle flytte tilbake til Iran for å gifte seg med sønnen hans.

Familien til 39-åringen motsatte seg kravet, men i desember 2011 fikk datteren klar beskjed av sin egen far «at det er bestemt» at hun skulle gifte seg med søskenbarnet sitt.

Den dømte 39-åringen og hans bror i Iran brukte deretter mye tid på å overtale jenta til å flytte tilbake til Iran, noe som var krevende for jenta, i følge dommen.

LES OGSÅ: Mor (39) i fengsel for medvirkning til tvangsekteskap

Tok kontakt med barnevernet

Etter press fra sin far og onkel tok jenta kontakt med helsekontakten sin i kommunen. Hun vurderte situasjonen til jenta som så alvorlig at hun varslet barnevernet, som igjen tok kontakt med politiet om 39-åringen.

Etter varetektsfengsling ble han flyttet til et mottakssenter i Nordland der han til nå har bodd. Etter mars 2012 har mannen ikke bodd sammen med familien sin i Norge.

Den dømte 39-åringen hevder han ikke har gjort noe lovstridig.